|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çanakkale, hikayeleri, hikmetlik, ibretlik, savaşanın |
Çanakkale Savaşanın İbretlik Ve Hikmetlik Hikayeleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çanakkale Savaşanın İbretlik Ve Hikmetlik Hikayeleri1 KINALI HASAN :Yüzbaşi Sirri Bey, ikindi vakti yeni gelen erati teftiş ederken, içlerinde bir tanesinin saçinin bir tarafi kinalanmiş oldugunu görür ve takilir: “Hiç erkek kinalanir mi? Mehmetçik: Buraya gelmeden evvel, anam kinalamişti komutanim” der ve sebebini bilmedigini ilave eder Komutanin istegi üzerine anasina haber salar, “Niye benim saçimi kinaladin?” Gelen cevabi mektupta şunlar yazar: “Ey gözümün nuru Hasan’ım, Köyümüzde rahat rahat oturalım mı? Vatan sevgisi içimizde alev alev yanıyor Sen ecdadından, babandan aşağı kalamazsın![]() ![]() Ben, senin anan isem Beni ve seni Allah yarattı, vatan büyüttü Allah, bu vatan için seni besledi Bu vatanın ekmeği iliklerinde duruyor![]() ![]() ![]() Sen bu ailenin seçilmiş kurbanisin ![]() ![]() ![]() Hasan’ım, söyle zabit efendiye ![]() ![]() Bizim köyde kurbanlık ayrılan koyunlar kınalanır![]() ![]() Ben de seni evlatlarımın arasından vatana kurban adadım Onun için saçını kınalamıştım![]() ![]() ![]() El-hükmü billah Allah, seni İsmail Peygamber’in yolundan ayırmasın![]() Seni melekler şimdiden rahmetle anacaktir Gözlerinden öperim![]() ![]()
|
|
|
|