|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
asil, cefakar, çok, çöllerine, milletiz, türkler, yalıboyundan, özbekistan |
![]() |
Yalıboyu'ndan Özbekistan Çöllerine (Biz Türkler Çok Asil Ve Cefakar Bir Milletiz) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalıboyu'ndan Özbekistan Çöllerine (Biz Türkler Çok Asil Ve Cefakar Bir Milletiz)Anlatan : Arire Nezetli İDRİSLİ - Hazırlayan: Neşe SARISOY 1928 yılında Kırım'ın Yalıboyu'ndaki güzel Simeiz'de doğdum ![]() ![]() ![]() ![]() Sürgünden bir gün önce her şey sakindi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 18 Mayıs sabaha karşı saat dört veya beş civarıydı ![]() - Çıkın çabuk çıkın! - Niçin? Ne oldu? Nereye? - Çıkın çabuk hazırlanın! Yolcusunuz! - Ne yolcusu? Niçin? - Hainsiniz siz! Sovyet Hükûmeti'nin kararı bu! Çabuk sallanmayın! Çabuk çıkın! Şaşkındık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizleri Akmescit'e getirip hayvan vagonlarına doldurdular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamamdan sonra yine stadyuma getirdiler bizleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün bir kadıncağızla oğlunu çakallar yemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir kadıncık yaşlı bir kadıncık; "A balam! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi düşünüyorum yaşadığımız bu facialara dehşetli günlere rağmen nasıl sağ kalabildik nasıl olup da Vatanımız Kırım'a dönebildik diye? Bunun bir tek açıklaması var o da birlik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'a şükür her şeye rağmen dimdik ayakta kaldık ![]() ![]() ![]() Emel Dergisi Sayı:210 Eylül - Ekim 1995 Sf ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yalıboyu'ndan Özbekistan Çöllerine (Biz Türkler Çok Asil Ve Cefakar Bir Milletiz) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalıboyu'ndan Özbekistan Çöllerine (Biz Türkler Çok Asil Ve Cefakar Bir Milletiz)Anlatan : Şerife ÜMER Ben 1936 yılında Kırım'ın Biten köyünde doğdum ![]() ![]() Babam köyün çobanlığını yapıyor annem ise evdeki hayvanlara bakıyordu ![]() ![]() Bizim ailemiz on bir kişi idi ![]() ![]() ![]() ![]() Halkımızın Kırım'dan sürüldüğü 1944 yılında biz de sürüldük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herhalde benim korkacağımı düşünmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annemin ölümünden sonra Emine Abla beni Komintenin Kolhozu'na bağlı olan çocuk yuvasına verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta okulu bitirdikten sonra Semerkant Ticaret Meslek Yüksek Okulunda okudu ![]() ![]() ![]() Vatan Kırım'da pek çok sıkıntı ve zulümle karşılaştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fotoğrafımın suçlular panosuna asılması ve Kırım Tatarı olmam gibi sebeplerle beni işe almadılar ikâmet izni vermediler hatta yaşamama bile müsaade etmek istemediler ![]() ![]() İşte çektiğim bunca zorluklara rağmen öz vatanım Kırım'da yaşamaya devam ediyorum ![]() Emel Dergisi Sayı: 198 Eylül - Ekim 1993 Sf ![]() |
![]() |
![]() |
|