Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde Olanlar |
07-10-2009 | #1 |
Cloud
|
Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde OlanlarKola içtikten sonra 1 saat içinde neler mi oluyor Herşey yazımın devamında İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar) Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller 20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir Bu sadece bir kaç dakika içinde olur 40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır Göz bebeklerniz büyür kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur 45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer 60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı)Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak
07-10-2009 | #2 |
Aragorn561
|
Cevap : Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde OlanlarALLAH tan bıraktım teşekkürler
07-10-2009 | #3 |
alper1482
|
Cevap : Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde OlanlarYa naparsam yapıyım vazgecemiyorum su koladanKoalyı bırakma yöntemlerinide bulabilirmi benim için biri acaba:) |
Cevap : Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde Olanlar |
07-10-2009 | #4 |
Aragorn561
|
Cevap : Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde Olanlarben dedim bırakacam ve bıraktım eve sokulmasında bile kızıyorum ama bazı özel zamanlarda ayda yılda bir içerim oda en fazla 1 bardak |
07-10-2009 | #5 |
Cloud
|
Cevap : Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde OlanlarFazla içmemeye gayret ederim hiçde içmiyorumda diyemem::d |
07-13-2009 | #6 |
Gözyaşı
|
Cevap : Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde OlanlarHer şeyin çoğu zarar
07-13-2009 | #7 |
yesimciwciw
|
Cevap : Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde OlanlarFazla tükettiğim söylenemez ama güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık arkadaşım (;
07-13-2009 | #8 |
Katli
|
Cevap : Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde Olanlarkeşke bakmasaydım ya resme iğrenç görünüyor |
07-13-2009 | #9 |
Cloud
|
Cevap : Colanın Zararları - Cola İçenlere Bir Saat İçinde OlanlarYorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar Rica ederim:) |
|