Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
osmanlı bunun için 124 yıl çalıştı

Osmanlı Bunun İçin 124 Yıl Çalıştı&Quot;

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Bunun İçin 124 Yıl Çalıştı&Quot;

Bursa Kent Konseyi Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 'Fetih' konulu söyleşide, Tarihçi-yazar Erhan Yıldızalp, Osmanlı'nın, İstanbul'u alabilmek için 124 yıl uğraştığını söyledi

Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan söyleşide konuşan Tarihçi ve Yazar Erhan Yıldızalp, Osmanlı Devleti'nin İstanbul'u fethetmek için 124 yıl uğraştığını söyledi

Yıldızalp, fethinin zemininin ise daha uzun yıllarda hazırlandığını söyledi Yıldızalp, "1386 yılında 1 Murad, Anadolu yakasından ilerleyerek İstanbul Kalesi´nin etrafını çevirdi

1389 yılında 1 Bayezıd, Anadoluhisarı´nı yaptırarak boğazı kontrol altına almak istedi Bizans, 1402 yılındaki Ankara Savaşı´nda Osmanlı´nın zaafa uğramasından faydalanarak Anadolu yakasında fethedilen yerleri geri aldı

6 Nisan 1453 günü Sultan 2 Mehmed´in İstanbul´u fethetmek için başlattığı mücadele, 29 Mayıs 1453 günü zaferle sonuçlandı" dedi

İstanbul'un fethinde sadece askerlerin ve kumandanların yer almadığını vurgulayan Yıldızalp, devlet adamları ve ulemanın hep birlikte hareket ederek canları pahasına mücadele ettiğini belirtti

İstanbul'un fethinde yer alan Bursalı komutanlar ve askerler hakkında da bilgiler veren Yıldızalp, "Çandarlızade Halil Paşa, İshakpaşa, Karacabey, Hamzabey, Mahmut Paşa, Zağnos Paşa, Cezeri Kasımpaşa, Şair Ahmet Paşa, Reyhan Paşa, Karaca Hasan Paşa, Kiretmitçi Sinan gibi ünlü Bursalı komutan ve askerler, Fatih Sultan Mehmed'in yanı başında fethe katılmışlardır" diye konuştu

Emekli Tarih Öğretmeni Orhan Serinçay ise İstanbul'un fethiyle ilgili genel bilgiler verdi

Söyleşinin sonunda Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri Turgut Tüfekçibaşı, Dr Galip Uzunca, Dr Nevzat İspir, Nuran Bağlamaç, Yücel İpek, Vahdettin Işıldak, Safiye Göktepe, Sadık Şenkaya ve Perihan Berent İstanbul'un fethini anlatan şiirleri okudu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com