Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıklanacak, gelecek, hafta, sonuçları, öss

Öss Sonuçları Gelecek Hafta Açıklanacak

Eski 07-10-2009   #1
Cloud

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof Dr Ünal Yarımağan, 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının gelecek hafta içinde açıklanacağını bildirdi

Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adayların puanlarını hesaplama işlemlerinin sürdüğünü ifade etti Çalışmaların tamamlanması halinde sınav sonuçlarının erken açıklanabileceğini söyleyen Yarımağan, ''Ancak sınav sonuçlarının açıklanması cumartesi gününden önce mümkün değil Şu anda bir tarih veremiyorum Önümüzdeki hafta kesin açıklanır'' dedi

ÖSS sonuçlarıyla birlikte, 21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları da açıklanacak Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak

-722 BİN ADAY AÇIKTA KALACAK-

Bu arada, 2009-2010 akademik yılında devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans kontenjanları toplam 534 bin, vakıf üniversitelerinin kontenjanları da 84 bin olarak açıklanmıştı

2009-ÖSS'ye 1 milyon 349 bin 782 aday katılmıştı Bu adayların 32 bin 45'i YDS'ye de girmişti

ÖSS'ye başvuran aday sayısı ve kontenjanlar göz önüne alındığında, adayların yaklaşık 628 bini devlet ve vakıf üniversitelerinin ön lisans ve lisans programlarına yerleşmeye hak kazanırken, 722 bin civarında aday açıkta kalacak

Açıkta kalmak istemeyen adaylar, Açıköğretim Fakültesi programlarını tercih edebiliyor Açıköğretim programlarında, belli bazı programlar dışında kontenjan sınırlaması bulunmuyor Açıköğretim programlarına yerleşebilmek için genellikle 145 baraj puanını aşmak yeterli kabul ediliyor

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com