Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçek, komik, olaylar, tarihteki

Tarihteki Gerçek Komik Olaylar

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

YAMA

İncili Çavuş'un,Osmanlı elçisi olarak Fransa kralına gönderildiğinde, elbiselerinin bazı yerlerinde yama varmışKral bunları görünce dayanamayıp:

-'Bana senden başka gönderecek adam bulamadılar mı?'
diye sorunca, İncili Çavuş;
-'Osmanlılar, adama göre adam gönderirler Beni de sana göndermelerinin hikmeti bu olsa gerek'
demiş

GÖNÜLSÜZ GÖNÜL

Abdülhak Hâmid’ in evindeki sohbette, konu gençlik ve ihtiyarlıktan açılır Yaşı geçmiş bir hanım, Abdülhak Hamid’ e döner ve:

-Efendim, gönül kocamaz! der

Hamid cevap verir:

-Kocamaz ama, kocamış bir vücut içinde oturmak da istemez

HZADEM

Fatih Sultan Mehmet, adamları ile gezerken, yanına sokulan dilenciye bir altın vermiş Dilenci parayı alınca:

-Aman Sultanım, demiş Koskoca bir padişah, kardeşine bu kadar para verir mi?

Fatih Sultan Mehmet, nereden kardeş olduğunu sorunca, dilenci:

-İkimiz de Hazreti Adem’ in çocukları değil miyiz? demiş Elbette kardeşiz

Sultan Fatih:

-Bu keşfini sakın başkasına söyleme, diye gülümsemiş Diğer kardeşlerimiz de pay isterse, sana zırnık bile düşmez

3 HIYAR

12 Eylül Döneminde Ali Baransel sadece TRT`nin değil, tüm basın yayından sorumlu olarak atanır Bir gün gazetelerden birinde bir fıkra yayınlanır

Kenan Evren bu fıkrayı görünce çılgına döner Fıkra Şöyledir;
Güney Amerika`da bir uzmana sormuşlar; darbe yapmak mı daha kolaydır, yoksa hıyar turşusu yapmak mı?

Uzman, soruyu cevaplamış; darbe yapmak daha kolaydır Çünkü hıyar turşusu yapmak için aynı boy taze hıyarları seçeceksin, onları uygun kıvamda tuz, limon, sirkeli suyun içinde uygun süre bekleteceksin, vs, vs, oldukça uzun iş Ama darbe yapmak için üç hıyarı yan yana getirmek yeterlidir

Kenan Evren bu fıkrayı okuyunca derhal Ali Baransel`i çağırır, başlar
kızmaya; bu ne rezalat, böyle bir saçmalığın yayınlanmasına nasıl izin
verirsin, neden konrtol etmiyorsun
Ali Baransel ne olduğunu anlamak için gazetedeki fıkraya bir göz atar ve;
"Sayın paşam, boşuna üzülüyorsunuz, bakın burada üç hıyar diyor, beş hıyar demiyor ki"
Bunun üzerine Kenan Evren gazeteyi alıp fıkraya tekrar bakınca hak verir;
"Evet ya, doğru diyorsun, bir an farkedememişim"

MAKİF ERSOY
Eski Millet vekillerinden, dinine imanina yani müslümanliga cok baĞli olan birisi olan Mehmet Akif Ersoy'un kendisine meclis de onu sevmeyen bir millet vekili tarafindan su soru sorulur:
- Mehmet bey ya siz veteriner degilmiydiniz?
Bunun üzerine Mehmet Akif Bey cevabi yapistirir:

- Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?

FATİH NİYE ÜSTÜN

Napolyon, S Helen adasında sürgün bulunduğu sırada 'Fatih mi yoksa siz mi büyüksünüz? Sorusunu soranlara şöyle cevap vermişti:

Büyüklükte ben onun çırağı bile olamam Çünkü ben, kılıçla zaptettiğim yerleri henüz hayattayken geri vermiş bir bedbahtım O ise; fethettiği yerleri nesilden nesile intikal ettirmenin sırrına ermiş bir bahtiyardır

ALDIĞIMIZ FİYATA

Keçecizâde'nin Rusya'da bulunduğu sıralarda Rus Çarı, Keçecizâde Fuad Paşa'ya takılır:

- Paşa şu Girit'i satsanız!

- Hay hay, satalım ekselans

- Kaça satarsınız?

- Aldığımız fiyata

Girit'in yirmi seneyi aşkın bir zamanda ve binlerce şehitle alındığını bilen Çar sararır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

HZADEM

Fatih Sultan Mehmet, adamları ile gezerken, yanına sokulan dilenciye bir altın vermiş Dilenci parayı alınca:

-Aman Sultanım, demiş Koskoca bir padişah, kardeşine bu kadar para verir mi?

Fatih Sultan Mehmet, nereden kardeş olduğunu sorunca, dilenci:

-İkimiz de Hazreti Adem’ in çocukları değil miyiz? demiş Elbette kardeşiz

Sultan Fatih:

-Bu keşfini sakın başkasına söyleme, diye gülümsemiş Diğer kardeşlerimiz de pay isterse, sana zırnık bile düşmez

bu süperdi paylaşım için teşekkürler Eskişehir'li

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-06-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

3 HIYAR

12 Eylül Döneminde Ali Baransel sadece TRT`nin değil, tüm basın yayından sorumlu olarak atanır Bir gün gazetelerden birinde bir fıkra yayınlanır

Kaynak: ForumPaylasnet http://wwwforumpaylasnet/showthreadphp?p=404722

Kenan Evren bu fıkrayı görünce çılgına döner Fıkra Şöyledir;

Güney Amerika`da bir uzmana sormuşlar; darbe yapmak mı daha kolaydır, yoksa hıyar turşusu yapmak mı?

Uzman, soruyu cevaplamış; darbe yapmak daha kolaydır Çünkü hıyar turşusu yapmak için aynı boy taze hıyarları seçeceksin, onları uygun kıvamda tuz, limon, sirkeli suyun içinde uygun süre bekleteceksin, vs, vs, oldukça uzun iş Ama darbe yapmak için üç hıyarı yan yana getirmek yeterlidir

Kenan Evren bu fıkrayı okuyunca derhal Ali Baransel`i çağırır, başlar

kızmaya; bu ne rezalat, böyle bir saçmalığın yayınlanmasına nasıl izin

verirsin, neden konrtol etmiyorsun

Ali Baransel ne olduğunu anlamak için gazetedeki fıkraya bir göz atar ve;

"Sayın paşam, boşuna üzülüyorsunuz, bakın burada üç hıyar diyor, beş hıyar demiyor ki"

Bunun üzerine Kenan Evren gazeteyi alıp fıkraya tekrar bakınca hak verir;

"Evet ya, doğru diyorsun, bir an farkedememişim"

vallla hepsi güzel ama en çok bu hoşuma gitti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com