![]() |
Türkler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkler...TÜRKLER HAKKINDA SÖYLENENLER insanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: - erke gin cesur - kadının namuslu olması Bu iki meziyetin yanında hem erkegi, hem kadını sereflendiren bir meziyet vardır ![]() vatanına baglı olmak ![]() iste Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır ![]() dolayıdır ki, Türkler öldürülebilir, lakin magmparatoru TÜRKLER SZE DOKUNMADIKÇA SZ DE ONLARA SAKIN DOKUNMAYIN Hz ![]() ![]() ![]() Yabancı aydın , devlet adamları ve sanatçılar gözünden Türkler (Biz kendimizi biliyoruz ama objektif gözlerden nasıl göründügümüzde çok önemli bence, AB Birligi bize sahip oldugumuz yüce degerlerden vazgeçmemizi ancak böyle Avrupalı olacagımızı söylerken Onların Büyük devlet adamları ve sanatçıları Türkleri nasıl tarif ediyor) ![]() "Türklerden bahsediyorum ![]() ![]() ![]() kasırgaya, korkunç bir denize ve insafsız bir yıldırıma benzeyen Türk; dost yanında ve silahsız düsman karsısında bir seher yelidir, berrak bir göldür ![]() Gönül açan bu yeli yıldırma, göz kamastıran bu gölü çoskun bir denize çevirmek tabiatı da inciten bir gaflet olur ![]() ![]() "Bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca Türklerdir ![]() Henüz yabancı tesiri altında kalmamıs olan bir köye gidecek olursanız; hakiki misafirperverligin ne demek oldugunu orada görüp ögs imparatorluklar içinde yasayan kavimlerin en asili ve basta gelenedir ![]() birer takdir ve hayranlık kaynagsair ve Devlet adamı ![]() "Poltava'da esir oluyordum ![]() ![]() nehri önünde tehlike daha kuvvetli olarak belirdi; önümde su, ardımda dü sman, tepemde cehennemler püsküren günes ![]() ![]() ![]() beni parçalamak, günes beni eritmek istiyordu; yine kurtuldum ![]() bugün esirim, Türklerin esiriyim ![]() esir ettiler ![]() zindanda da degilim; istedigimi yapıyorum ![]() asalatin, nezaketin esiriyim ![]() Türkler beni iste bu elmas baga sarılar ![]() asil, bu kadar nazik bir milletin arasında hür bir esir olarak yass Sarl -sveç Kralı (Ruslardan kaçıp Osmanlıya sıgınmıstır) ![]() "Türkler ölmeyi biliyorlar, hem de iyi biliyorlar ![]() bir milletin yenilmeyecegini bilecek kadar tecrübeliyim ![]() ölüme sürüklemek mümkün ![]() Bu imkanlardan bol bol faydalanıyorum ![]() orduları sendeleten bir engel var: Türklerin yasayan hatıraları! Üç - dört yüzyıl önce her kudreti ve her milleti yenen Türkler, simdi de silinmez hatıralarıyla her tesebbüsü sendeletiyorlar ![]() yürekte bu korkuyu seziyorum ![]() tarihini de yenmek lazım ![]() milleti idare etmelerindeki sırrı da anlıyorum ![]() fakat kazandıkları zaferleri ruhlara ve nesillere naksse olan essiz memlekete yarasan essiz insanlardır ![]() Bu büyük ruhlu milletin arasında vatanımı unutmaktan korkuyorum ![]() aziz ve pek aziz ![]() Fakat Türkler de aziz, çok aziz ![]() Conte De Bonnoval -Fransız Generali ![]() "Seceat ve cesaret bakımından Türklerden üstün; büyük hedeflere ulasmak bakımından da onlardan dirayetli hiç bir kavim yoktur ![]() yaratmıstır ![]() Ve iste en Önemlisi Avrupa Birligi denen sürünün suratına tokat gibi ineni, bu sözleri Ünlü bir talyan Ütopya kuramcısı ve Filozofu 17 ![]() Yüzyılda söylüyor ![]() "Yeryüzünde bir 'Günes Ülke' bulmak mümkün mü? Fikir hürriyetine, dil hürriyetine, din ve vicdan hürriyetine ilismeyen Türklerin varlıgı hiç olmazsa yarın böyle bir ülkenin var olacagını bana inandırıyor ![]() Madem ki düsünceyi zindana koymayan, hakikat sevgisini zincire vurmayan bir millet, o cesur ve adil Türkler var; üzerinde yalnız hakikatin, adaletin ve hürriyetin hüküm sürdügü bir 'Günes Ülke' yarın neden vücud bulmasın?" Campanella-talyan düsünür ![]() ![]() ![]() Türkler canlı ve yasamaya kabiliyetli olduklarını her fırsatta ve hayrete deger bir kahramanlıkla ispat etmekten geri kalmıyorlar ![]() lord beaconsfield ![]() Türk, asillerin asilidir ![]() yüce asalet ona tabiatın hediyesidir ![]() ![]() Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti degil, iradeleri sersemlestiren bir sihirbaz zekası vardır ![]() uygarlıklar yaratır ve insanlık dünyasında en serefli hizmeti basarır ![]() zaten avrupa'nın yarısını yüzyıllarca boyunduruk altına almak baska türlü mümkün olamazdı ![]() ![]() silahlı milletin en canlı misali Türklerdir ![]() katibinin kalem ve hatta kadınlarının etek tutusunda silaha sarılmıs bir pençe kıvraklı gı vardır ![]() yollanan asker gibi uyanık yürür ![]() ![]() Türkler bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en serefli insanlarıdır ![]() ![]() savasın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savasmalıdır ![]() (ingiliz komutan) ![]() dogulu önderler, milletlerinin basından ayrılmayarak her hükümetin temeli olan su iki kanunu hakkıyla yapıyorlar: iyi yola götürmek ve kötülüklerden korumak ![]() Türklerde göze çarpıyor ![]() ![]() Türk kadınlarının en büyük süsü türk oluslarıdır ![]() elmas veya zümrüt takınmıyorlar, belki üzerlerinde tasıdıkları o tasları süslemis ve kıymetlendirmis oluyorlar ![]() canlı bir inci ve paha biçilmez bir pırlantadır ![]() lady mary wortley montagu ![]() Türklerin yaradılıslarında semavi bir azamet, gönül alıslarında meleklerde bulunmayan bir mahviyet var ![]() arasında vatanımı unutmaktan korkuyorum ![]() ![]() Türk de aziz ve çok aziz! conte de bonneval (humbaracıbası ahmet pasa) ![]() Türkün güzel yüzünü, kuvvetli endamını, pırıltılı kostümünü, zarif tavırlarını, kibar gülüsünü, aslanca kükreyisini fırçayla göstermek mümkündür ![]() ![]() ayısıgı gibi görülür fakat gösterilemez ![]() ![]() ![]() kim ki en halis Türktür, kim ki esyaları ve insanları layık oldugu mevkide görür, kim ki paraya deger vermez, kim ki iç duyguları dıs durumlara ba glı degildir, o muhakkak ki kendisini bu özelliklere sahip olmayan birçok millete üstün sayacaktır ![]() kayzerling (alman filozof) ![]() Türkler merhametli ve hosgörülüdürler ![]() yanıbaslarında yasamasına göz yumarlar ![]() bir sekilde güvenmekten ileri gelse bile pey asilanedir ![]() ![]() çanakkale'de basarılı olamadık ![]() Türkler yuvasına girilmis aslanların hiddetiyle, cüret ve cesaret kahramanlıgı ile savasıyorlardı ![]() ![]() sir julien corbet ![]() Türk dilini incelerken insan zekasının dilde basardıgı büyük mucizeyi görürüz ![]() max muller ![]() Türk gibi ölüme gülerek bakan bir eri baska hiçbir ulusta bulamazsınız ![]() ![]() mulman ![]() toplumsal düzenin Türkler arasında kurmus oldugu iliskilerin hepsinde temiz yüreklilik ve iyi niyet hakimdir ![]() karsı borçlu oldukları islemleri yapma ve yerine getirmeleri için baska ülkelerde oldugu gibi senetlesmeye yani yazılı belgeye ihtiyaçları yoktur ![]() verdikleri söze genellikle sadık kalmaları ve karsılarındakini aldatmaktan, güveni suistimal etmekten çekinmeleridir ![]() monradgea d'ohsson ![]() kendi ulusuna karsı bu kadar dürüst ve cömert olan müslüman Türkler hangi mezhebe baglı olursa olsun aynı dürüstlügü yabancılara karsı da yapar ve yerine getirirler ![]() arasında hiçbir fark gözetmezler ![]() monradgea d'ohsson ![]() Türkü anlamamak için tarihe göz yummak gerekir ![]() adi iftiralar önünde Türkün vakur kalısı, kusku yok ki körlerin gerçegi, esyayı anlamadıklarını düsündüklerinden ve körlere acıdıklarındandır ![]() cevap oluyor ![]() pierre loti ![]() her Türk kendini aslan, düsmanını av, atını ceylan bilir ![]() semame ibni esres ![]() e ger bir Türk devleti olmasaydı yaratmak gerekirdi ![]() thiers ![]() Türkün ahlaki seciyesi çocuklugunda aldıgı iyilik telkinleriyle degil çevrelerinde fenalık görmemek suretiyle olusur ![]() thomas thorsten ![]() Son olarak Tüm Kalbimle inandıgım bir söz: "Türklerin ruhu yeniden parlayacak ve silah kullanmak için dogan bu kahraman milletin tarihi eski |
![]() |
![]() |
|