Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gitti, izmirdeki, tapınağı, yunanistana, zeus

İzmir'deki Zeus Tapınağı Nasıl Yunanistan'a Gitti?

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2Dünya Savaşı yıllarına kadar İzmir de bulunan Zeus Antik tapınağı 2DÜnya savaşı sonrasında esrarengiz bir şekilde 1 gece ortadan kayboldu! Nasıl olduğu ise yıllar sonra ortaya çıktıSavaş yıllarında müttefikimiz olan Almanya, Zeus Tapınağını tuğla tuğla bir gecede söktüler,numaralandırdılar ve sırt çantalarında savaş sonrasında ülkelerinde tekrar inşa ettilerZeus tapınağı o bölgede Yunan kültüründen kalma olduğu için Alman hükümeti onu çok yüksek bir bedel karşılığında Yunanistan'a sattıTekrar orada inşa edilen tapınak halen Olympus dağında yer alıyorYunanistan ise o tapınağı tescil ettirerek şimdi bize itiraz hakkı bile bırakmamıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bildiğim kadarıyla, Alman devleti bu taşın kendilerine armağan edildiğini kasten verildiğine dair belgeye sahipler

Bir ara zeus (çakma tanrıcık) Sunağı Türkiye'ye geri getirilsin dendi fakat işte bu yüzden geri gelmedi, Bergama'da yer alıyormuş önceden zaten Bergamadan adam olmaz geçen seferde tarihi eserleri suya gömdü belediyesi salla ya banane su daha faydalı bergama da su çok ucuz ciddiyim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com