Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
chalons, katalon, savaşı

Chalons Savaşı (Katalon Savaşı)

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Chalons Savaşı (Katalon Savaşı)

451
Bölge Bugünkü Fransa'nın kuzeybatısı
Sonuç Her iki tarafta ağır kayıplar verdiHunlar Ren Nehri gerisine çekildi

Taraflar
Avrupa Hun Devleti
Ostrogotlar

Batı Roma İmparatorluğu
Vizigotlar
Alanlar

Kumandanlar
Attila Flavius Aetius
Theodorik
Sangiban

Güçler
300000-500000 300000-500000
Kayıplar
Bilinmiyor Bilinmiyor

Chalons Savaşı (ya da Catalaunum Savaşı) Roma generali Flavius ve müttefiki Vizigotlar ile Attila arasında Galya'da gerçekleşen ve kayıpların yüzbinleri bulduğu dönemin en kanlı savaşlarından biridir Attila ordusu ile birlikte Galya üzerine sefere çıkar ve Ren Nehri'ni geçerek Paris'e doğru ilerlemeye başlar ve Chalons vadisinde Roma ve Vizigot ordularıyla karşılaşır burada şiddetli bir muharebe geçer ve sonunda Hunlar Ren Nehri gerisine püskürtülür Savaşta Vizigot kralı Thedorik Hunlar tarafından öldürülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com