Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkındayaşamlarısavaşlarısavaşcılarıgiyim lerisözleriresimleri, kızılderililer

Kızılderililer Hakkında.Yaşamları-Savaşları-Savaşçıları-Giyimleri-Sözleri-Resimleri

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kızılderililer Hakkında.Yaşamları-Savaşları-Savaşçıları-Giyimleri-Sözleri-Resimleri

Gunese aya ruzgara ovguler duzerlerditopragi agaci kusu dinler dunyayi onlarla birlikte algilar onlarla birlikde dus kurarlardiSarkilari otlarin yapraklarin ciceklerin renklerine karisirdiGece Şahini alarm verirpumanin kukreyisi her seyin yolunda gittigini bildirirdi

Safak sokerken berrak derelerde yuzlerini yikar topragin uyanisini derin bir sessizlik icinde karsilarlardi

Haftanin butun gunleri yilin butun aylari kutsaldi

Ama beyaz adam onlari putperest saydi ve "kayip ruhlar" olarak gordu
Doganin vahsi oldugunu ilk kez beyazlardan duydular ve o andan sonra onlarda "vahsi"ligin icinde kaldilar

Hersey Kristomp Kolomp'un 1492 yilinda Amerika'ya ayak basmasiyla basladiBeyazlar tanriydi ve tanri baris istemediSon kizilderili direnisci Apache reisi Geronimo 1886 da teslim oldugunda yuzlerce kizilderili ulusuyuzlerce dil yuzlerce kultur yeryuzunden silinmis binlerce yillik bilgelik yok edilmisti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com