Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belgeleri, bildirisi12, darbesi, eylül, mgknin, numarali

Mgk'nin 7 Numarali Bildirisi...(12 Eylül Darbesi Belgeleri)

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mgk'nin 7 Numarali Bildirisi...(12 Eylül Darbesi Belgeleri)

MGK'NIN 7 NUMARALI BİLDİRİSİ
(12 Eylül 1980)
Radyodan okunan 7 numaralı bildiride, siyasi parti faaliyetlerinin yasaklandığı, DİSK ve MİSK ile bu kuruluşlara bağlı sendikaların faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı
MGK'nın 7 numaralı bildirisi şöyle:
1) Siyasi parti faaliyetleri yasaklanmıştır Parti bina ve tesisleri sıkıyöne-tim ve garnizon komutanlıklarınca emniyet ve kontrol altına alınacaktır
2) Kamu düzeni ve genel asayiş gereği olarak DİSK, MİSK ve bunlara bağlı sendikaların faaliyetleri durdurulmuştur
Bu kuruluşların yöneticileri Türk Silahlı Kuvvetlerinin güvencesi altına alınmıştır
3) Türk Hava Kurumu, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Kızılay hariç diğer bütün derneklerin faaliyetleri durdurulmuştur
4) Bu hafta sonu yapılacak bütün spor faaliyetleri yasaklanmıştır Durum ve şartlara göre sıkıyönetim ve garnizon komutanlıklarınca spor faali-yetlerine bilahare izin verilecektir
5) Bankaların faaliyetleri ikinci bir emre kadar durdurulmuştur Güvenlik-leri sıkıyönetim ve garnizon komutanlıklarınca sağlanacaktır
Kenan EVREN
Orgeneral
Genelkurmay ve Milli Güvenlik
Konseyi Başkanı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com