Tatlı Mısır Neden Sindirilmiyor? |
10-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Mısır Neden Sindirilmiyor?Son birkaç aydır birçok alişveriş merkezinde karton bardaklarda haşlanmış, tercihe göre baharat ve peynirle zenginleştirilmiş süt mısır bulabiliyoruz Bu noktalara ilgi oldukça yoğun Peki bu mısırın sindirilmesi kolay mı? BBC Focus dergisinde yer alan haberde, mısırın sindirilebildiği, aksi halde mısırı yemede küçük bir sorun olacağı belirtiliyor Her mısır tanesinin içi, neredeyse saf nişastayla dolu ve kolayca sindiriliyor Ancak, mısır taneleri selülöz kabuğuyla çevrili ve insanların selülöz moleküllerini parçalayamaz Eğer, tatlı mısır tanelerini çiğnemeden yutarsanız, tanelerden bazıları midenizde sindirilmeden kalır İnsanın kendisi de, insan bağırsağında yaşayan bakteriler de, selülaz enzimine sahip olmadığı için, selülozu sindiremiyoruz ve lif halinde dışarı atıyoruz |
|