Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
icadı, kalaşnikofun, tarihcesi

Kalaşnikofun İcadı Ve Tarihçesi

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalaşnikofun İcadı Ve Tarihçesi

Dünyada en yaygın kullanılan silahların başında gelen kalaşnikof 60 yaşına girdi Moskova’da düzenlenen törene katılan silahın mucidi mihail kalaşnikof, icadının çok sayıda insanın yaşamına malolmasından kendisinin sorumlu tutulamayacağını söyledi

MOSKOVA - AK-47 olarak da bilinen otomatik silah , hızlı üretilebilmesi ve kullanım kolaylığı nedeniyle soğuk savaş yıllarında, başta rusya olmak üzere komünist blok için bir sembol haline geldi

Bugüne dek 100 milyondan fazla üretilen kalaşnikof, 47 ülke ordusunun yanısıra Ortadoğudan Afrika’ya kadar direnişçi ve isyancı güçlerin de en fazla tercih ettiği silah oldu Birçok silahlı mücadelenin sembolü olarak da benimsenen kalaşnikof, Mozambik’in ve Hizbullah örgütünün bayrağında da yer aldı

1947’de Rusya tarafından üretimine başlanan silahı tasarlayan Kalaşnikof, AK-47’nin gerilla grupları tarafından kullanılmasının kendisini üzdüğünü belirtti

Kaleşnikof, “İnsanlar bana, icat ettiğim silah pek çok kişiyi öldürürken nasıl uyuyabildiğimi soruyor Ben de onlara çok derin uyuduğumu söylüyorum Çünkü suçlanacak kişi silahları kullanmadan çözüme varamayan politikacılardır Ben her zaman ülkemi yabancılardan korumak için çalıştım ve bunun için silah tasarladım” dedi

II Dünya Savaşı sırasında yaralanmasının ardından, tedavi gördüğü hastanede adını taşıyan silahı tasarlayan Mihail Kalaşnikof, silahın üretiminden bugüne dek hiç para kazanmadı

87 yaşındaki Mihail Kalaşnikof, bugün hâlâ silahın üretildiği yer olan bölgede emekli maaşıyla yaşamını sürdürüyor

İşte 21 Yüzyılın savaşlarına adını kazıyan, Kalaşnikof’un mucidi Mihail Kalaşnikof

86 yaşındaki Kalaşnikof hala Rusya’nın kuzeyinde, dondurucu soğuğuyla bilinen İjevsk kasabasında yaşıyor

Mikhail Kalaşnikof, dünyada çok az kişinin gördüğü Kalaşnikof’un ilk çizimlerini Mithat Bereket’e gösterdi AK-47 olarak bilinen silah, hem ucuz hem de güvenilir olduğu için ordulardan gerillalara, teröristlerden organize suç örgütlerine kadar savaşla beslenen herkesin en yakın dostu

Mihail Kalaşnikof, Mithat Bereket ve Pusula Ekibi’ne Ijevsk’in soğuğundan korunmak için kendi adına çıkarılan “Kalaşnikof” adlı vodkadan ikram etti

Dünyanın en çok satılan silahının, AK-47’nin babası Kalaşnikof, kalabalık şehirlerden uzak, mütevazi bir dağ evinde yaşıyor

Ijevsk’te çocukların en büyük eğlencesi, buzdan kaydıraklarda kaymak Şehir öylesine soğuk ki, bu kaydıraklar aylarca erimeden durabiliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com