![]() |
Ezan Bitti..Hayat Çok Kısa |
![]() |
![]() |
#1 |
rock_alltime
|
![]() Ezan Bitti..Hayat Çok Kısa"Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında?
Bir namazlık saltanatın olacak ![]() Taht misali o musalla taşında ![]() Cahit Sıtkı Tarancı Ya da… Ensede hissetmek ölümü… Bu nasıl bir betimlemedir, nasıl bir ifadedir bilinmez ama, beni hep etkiler ![]() Hayatımda bir dönüm noktası… Bir taş, bu kadar çok şey anlatabilir mi? Bu kadar çok hislendirebilir mi? insanı… Bir cami avlusu… Bir “ALLAHU EKBER” “Rabbim ne yücesin sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayır… dürüstlük yetmiyor hiçbir zaman… ![]() Ahlaklı olmak yetmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ezanın okunma saati, karanlık… İlk defa musalla taşına ellerimi koyuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Egomun tavan yaptığı bir nokta mı bu? Bencil miyim bu kadar ![]() ![]() Güzel olan tek şey, şu an ezanı dinliyor olabilmek ![]() ![]() Leo Buscaglia’ nın bir hikayeciği beni gerçekten etkilemişti; öğretmen, bir kompozisyon ister öğrencilerinden ![]() ![]() ![]() "Bunları yapmak için size birisinin ölüm zamanını mı hatırlatması gerekiyor, niçin hemen şimdi bu dileklerinizi gerçekleştirmiyorsunuz?" Çünkü kimsenin aldığı nefesi geri verebilme garantisi yoktur… Ölüm anını düşünün, istekleriniz görevlerinizin gereğine uymuyorsa, sizin için ümit kalmaz ![]() ![]() Ezan bitti… Hayat çok kısa… hiç kimsenin kalbini kırmaya gerek yokmuş galiba… İşin kötü kısmı da ![]() ![]() ![]() Ezan bitti, ve namazda ![]() ![]() ![]() Hayatın kısa olduğunu ve otuz küsür yıla neyi sığdırdığını düşünen ve bana ölümü hatırlatanlar bekliyorlar beni evde… Gülümsememe muhtaçlar, ve bende onların nefeslerine… ![]() |
![]() |
![]() |
|