Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barbar, halk, pitler, tarihteki

Tarihteki En Barbar Halk: Pitler

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihteki En Barbar Halk: Pitler

Tarihin MÖ hep "araştırmaya değmez" denip bir kenara atıldı Ben sizin için tarih kitaplarını , dergileri , ansiklopedileri inceledim Sayısız kitap okudum, tarih kültürüm gelişti, sadece Türk tarihi değil, Britanya, Avrupa, Orta Çağ halkları ve Roma tarihi kitapları okudum Ve size internette ne kadar araştırırsanız araştırın , bulamayacağınız bir bilgi vereceğim, Pitler !

BRİTANYA SEFERİ

Yıllar İsa'dan Önce 189'u gösterdiğinde Roma'da Leondus isimli bir hanedan vardır Roma'nın kalkınmasında büyük bir pay sahibi olan bu hanedan , en yetenekli köleleri , paralı askerleri ve lejyonları Kuzey kavimlerini öldürüp , kellelerini kendilerince teslim edilmesini emretmiştir Henüz "din" kavramı oluşmamış Avrupa'da insanlar öldürmeye meyilliydiler

Hanedanın bu emri üzerine bütün Kuzey Avrupa fethedildi , köyler , şehirler , kaleler yakılıdı , halkı ise barbarca yöntemlerle öldürüldü Hanedanı çok mutlu eden bu haber öte yandan kavimlerin içine korku ve dehşet salıyordu , onları susturuyordu

Tarihler İsa'dan Önce 178'i gösterdiğinde Hanedan'ın yeğeni Antrepleonis isimli bir yunan general , 7 ve 8 lejyonu alarak Britanya Seferine çıkar Londra , York , Gaen , Galler , ve güney İskoçya rahatlıkla düşer Ancak işler İskoçya'nın Tepelerine

( Highlands ) gelice işler değişir , işte tarihin en büyük katliamları bu esnada başlar

İSKOÇYA DİRENİŞİ, YENİ BİR KAVİMİN DOĞUŞU

Güney Britanya'da sayısız galibiyetler alınıyordu , yunan komutan komutasındaki lejyonlar köyleri basıyordu Lejyonlardaki haberciler , yani küçük generaller , köyleri basma emri verip , bütün Britanya'yı kana buluyordu İçkilerini , yemeklerini , atlarını , silahlarını ellerinden alıp , kadınlarına tecavüz edip "beni öldür" diyesiye kadar işkence yapıyorlardı , çocukları yakıyorlardı , kaçmaya çalışanların kulaklarını ve dillerini kesiyorlardı İşin raydan çıktığını anlayan bir İskoç köylüsü ve arkadaşları , Edinburgh yakınlarındaki Büyük Orman'a sığınırlar

PİT KAVMİ

Kaçan İskoç kavmi , kendisini ormanda birer "kurt" olarak yetiştiriler Gerektiğinde kendi kanlarını içerler , kendi avlarını yakalarlar , gerektiği kadar yerler ve sonra bütün gün izciliğe devam ederler İskoç halkının tezine göre bu kavim 300 metre ileriden bile bir italyan veya yunanın kokusunu alabilirler Bu izci kavim , kendilerini dövüş alanında iyice geliştirip , köylerden kaçanları toplayıp yeni bir topluluk kurarlar : Pitler Pitler , İskoç tarihinin en kanlı zamanlarından birini yaşatmıştır Roma askerlerine Adeta kan kusturmuşlardır Romalılara İntikam duygusundan iyice gözü dönen bu kavim , içi boş bir şarap şişesine benzetilir , şarabın ise Romalı kanı olduğu söylenir

SAVAŞ TAKTİKLERİ VE ROMAYI İSKOÇYA'DAN ATMA EYLEMLERİ

Pitler , artık hazır birer savaşcı gibiydiler Sadece "parçala" emrini bekliyorlardı O bekleme uzun sürmedi ve emirleri geldi "parçalayın Pitler" ! Savaş taktikleri tarihsel bir devrim yarattı , tarihin ilk gerilla taktiği kullanıldı Lejyonları 10 kişi ile perişan ettiler Gece baskınları , at çalma , aç bırakma , susuz bırakma ve her şeyi gören şahin gibi gözleri , Roma askerine korku salmıştı Romalılar , Pitlerin o ünlü kurt sesini duyunca iliklerine kadar titrer , yunan tarihine göre ise bazı askerler korkudan ağlayıp kaçarmış Pitlerin bir diğer avantajı ise İskoçya'nın doğup , büyüdüğü yer olması ve İskoç Dağlarını avuçlarının içi gibi biliyor olmalarıdır

Roma sayısız takviyeler yapmasına rağmen bu Pit Hareketleri durmamıştı ve en sonunda lejyonlar Caenarvon kalesine çekilmiştir Emellerine Pitler ulaşmıştı

PİTLERİN ÖZELLİKLERİ

Pitler , bugünkü İskoç halkına benzemediği söylenir Saçlarının çok genç olmasına rağmen bembeyaz olması , yüzlerine mavi boya sürmeleri ve hepsinden önemlisi vahşi bir birlik olmaları Sadece tek merkezi vardı , tek köyleri ve kaleleri orasıydı Surlara gerek duymazlardı , kendileri birer sur idi Köylerinin bugünkü Edinburgh yakınlarında olduğu düşünülmektedir , ve halen Pit halkının orada ilkel yaşam koşullarda yaşam sürdüğü varsayılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com