Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boylarında, görülen, ortak, tarihte, türklerin, özellikler

Tarihte Türklerin Boylarında Görülen Ortak Özellikler

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihte Türklerin Boylarında Görülen Ortak Özellikler

Bu özelliklerin çoğunu JPRoux sıralamaktadır)

*Yüksek onur

*Sözünün eri olma

*Irkçılık yokluğu

*Çevresindekilere hizmet arzusu

*Bağımsızlık isteği

*Maddi ve manevi sağlamlık

*Gözü peklik

*Üste kesin itaat

*Mağdurlara karşı merhamet

*Savaşanlar arası dayanışma

*İhanet edenlere karşı acımasızlık

*Gerektiğinde kendisinin ve düşmanının hayatını hiçe sayma

Yukarıdaki özellikler bazen toplumsal, bazen kişiseldir Her özellik Türk olduğunu düşünen her kişide olmayabilir Ama tarihteki önemli olaylar genelleme yapılmasına izin vermektedir Belgelenen tarihte Türklerin ilk ünlü devlet adamı olan Mete’den, Atatürk’e kadar, bu özelliklere daha çok sahip olan kişiler Türkleri ileriye taşımışlardır Dolayısıyla bir kimse kendisinin Türklükle bağdaşır davranışta bulunup bulunmadığına, yukarıdaki özelliklerle ne kadar uyum sağladığına göre karar verirse daha isabetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com