![]() |
Çıban |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇıbanÇıban, her hangi bir mikrobun etkisiyle kıl kökünün ya da onun çevresinin irin toplamasıdır ![]() ![]() Kırmızı ve şişkin, içi irin dolu bir şekli vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü sıkılan bu çıbanlar dağılarak vücutta başka çı*banların çıkmasına da zemin hazırlar ![]() ![]() Bu çıbana sahip olan kişilerin havlusu tıraş malzeme*leri, yatağı ya da buna benzer kişisel eşyaları da çıba*nın, bu eşyaları kullanan kişilere geçmesine neden olur ![]() ![]() Badem Bal Çam Sakızı Sabun Terebentin ![]() İkişer tatlı kaşığı badem, çam sakızı, sabun, tereben*tin ve bir çay bardağı bal alınarak bir kaba konur ![]() ![]() ![]() Gül kurusu Kedi otu Mahmude Mesteki Sandal Sarı Sabır ![]() Üç tatlı kaşığı gülkurusu, mesteki, kedi otu, sandal, iki tatlı kaşığı sarısabır ve yedi tatlı kaşığı mahmude alı*narak bir kaba konur ![]() ![]() ![]() Adaçayı Papatya Gül Hatmi Sinir Otu Su ![]() Öç tane papatya, iki tutam gül, adaçayı, hatmi ve bir tutam sinir otu alınarak bir kaba konur ![]() ![]() ![]() ![]() Hava civa İç Yağı ![]() Birer tutam hava civa ve iç yağı alınarak bir kaba ko*nur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|