![]() |
Tahılı Kepeğinden Ayırmamalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tahılı Kepeğinden AyırmamalıDünyanın her yerinde ve her devirde buğday ve buğday ürünleri bir numaralı besin maddesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayvanlar üzerinde yapılan deney*lerde, bizim yediğimiz beyaz ekmek ve pirinçle beslenen kobayların mah*zun, yorgun, hastalıklı, çoğu kez de kanserli oldukları görülmüştür ![]() ![]() VVagener “Ekmek Tüketiminin Uluslararası Gelişimi” adlı kitapta, to*humu ve kepeği alınmamış ekmeğin faydalarını şöyle sıralamıştır: * Albüminlerin biyolojik değeri beyaz ekmeğinkinden çok üstündür ![]() ![]() * B grubu vitaminlerin en önemli kay*nağı has buğday unundan yapılmış ekmektir ![]() ![]() * Has buğday unundan yapı*lan ekmeğin bileşimindeki selüloz (lif) bağırsağın çalış*masını sağlar ![]() Has buğday unundan yapılan ekmek, özellikle çocuklarda diş çürümesini önler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|