10-06-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yediğin Şey Senin Aynandır
En kaliteli yiyecekler doğal ve canlı olanlardır Aminoasitler, mineraller, vitaminler, karbonhidratlar, önemli elementler, oksijen, enzimler ve hormonlar canlı besinlerin en doğal haünde mevcutturlar
Örneğin Hipokrat diyetinin en önemli unsuru olan buğ*day çimeni, bol miktarda klorofil ve temel aminoasitler içerir Zengin bir A ve D vitamini deposu olan buğday çimeni son derece yüksek miktarda B vitamini barındırır Aynı zamanda kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, sülfür, sodyum, kobalt ve çinko açısından da zengindir Buğday çimeni suyu olgun, canlı ve taze haliyle doğal olarak zenginleştirilmiş, beden or*tamı için son derece uygun bir besindir
Sıradan bir sofrada bulunan birçok yemek sağlık için ge*rekli olan besinleri içeriyor olsa da, yemek pişirme alışkanlık*larımız bu besleyici öğeleri yok eder Örneğin vitaminler, ta*nınabilir bir molekül yapısına sahiptirler Çünkü pişirme mo-leküler yapıyı doğal olarak değiştirir; kaya gibi sert bir pata*tes, pişirdikten sonra yumuşacık hale gelir Moleküler yapıyı değiştirmek, yiyeceklerdeki vitaminlerin moleküler yapısını da değiştirmek anlamma gelmez mi? Tabii ki aynı anlama ge*lir ve bu sağlığımız için oldukça zararlıdır
|
|
|