Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
degli, italyanca, roma, studi, universita, üniversitesi

Roma üniversitesi, Italyanca UNIVERSITA DEGLİ STUDI DI ROMA

Eski 09-28-2012   #1
Şengül Şirin

Roma üniversitesi, Italyanca UNIVERSITA DEGLİ STUDI DI ROMA

ROMA ÜNİVERSİTESİ

Roma üniversitesi, italyanca UNIVERSITA DEGLİ STUDI DI ROMARoma'da karma eğitim veren,devlete ait özerk yükseköğretim kurumuBaşlangıçta kent okulu ( studium orbis) adıyla anılan üniversite,1303'te Papa VIIIBonifatius tarafından kurulduBir süre,studium curiae olarak bilinen ve 1244-45'te kurulmuş olan papalık okuluyla birlikte yönetildiİki kuruluş sonunda Roma Üniversitesi adı altında birleştirildive eğitim tesisleri Sapienza adlı binaya taşındı

Papa X Leo'nun döneminde yeniden düzenlendi1860'ta Roma papalıktan İtalya Krallığına bağlanınca Sapienza,kraliyet üniversitesinin temelini oluşturdu1935'te de devlet üniversitesi olduGünümüzde üniversitenin hukuk,tıp,siyasal bilimler,ekonomi,ve ticaret,edebiyat ,felsefe ,matematik,fizik,doğa bilimleri,mühendislik ve mimarlık fakülteleri ile uzay mühendisliği ve kütüphanecilik okulları vardır

Kaynak:AnaBritannica cilt 26 frmsinsinet için derlenmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com