Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
rockefeller, üniversitesi

Rockefeller üniversitesi

Eski 09-28-2012   #1
Şengül Şirin

Rockefeller üniversitesi

ROCKEFELLER ÜNİVERSİTESİ

Rockefeller Üniversitesi,ABD'de ,karma eğitim yapan özel yükseköğretim kurumuBir tıp araştırma merkezi olarak 1901'de New Yortk kentinde kuruldu1954'te New York Eyalet Üniversitesine bağlanarak yüksek lisans eğitimi verecek şekilde yeniden yapılandıBaşlangıçta Rockefeller Enstitüsü adını taşıyan okul 1965'te Rockefeller Üniversitesi adını aldıBiyokimya,matematik,teorik,fizik ve davranış bilimleri dallarında doktora ve tıp dokturluğu diplomaları veren okul,1972'den bu yana Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi'yle ortaklaşa bir doktora programı yürütmektedirÜniversitenin mezunlarıyla öğretim üyeleri arasında Nobel Ödülü alanların sayısı 15'in üstündedir

Kaynak;AnaBritannica cilt 26 frmsinsinet için derlenmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com