07-07-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çilekli Kalp Pasta
Çilekli Kalp Pasta
Malzemeler:
Pandispanya için:
- 1/2 çay bardağı su
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- bir fiske tuz
Çikolatalı ganaj için:
- 200 gr bitter çikolata
- 200 gr süt kreması
Pastanın dolgusu için:
- 2 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
Üst süsleme için:
- 100 gr beyaz çikolata
- çilek
Yapılışı:
Yumurtaların sarıları iyice çırpılır Öncelikle su, daha sonra yavaş yavaş un, kakao ve nişasta eklenerek pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpılır Ayrı bir kabın içerisinde bir fiske tuz ve yumurta akları 3-4 dakika çırpılarak, kalan diğer malzemeler olan toz şeker, vanilya ve kabartma tozu eklenir ve karışım kar hale gelene dek tekrar çırpılır İki ayrı kabın içerisindeki karışımlar aynı kapta birleştirilerek birbirleriyle kaynaşana kadar karıştırılır Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kabarana kadar pişirilir
Pastanın üzerini kaplamak için çikolata ve krema, çikolata eriyince kadar beraber pişirilir ve biraz koyulaşması için buzdolabında soğutulur Bu arada yine ayrı bir kapta tüm malzemeler sürekli karıştırılarak pişirilir Ocaktan indirdikten sonra kaymak tutmaması için ara sıra karıştırılarak soğutulur Pişirilen kek kalıptan çıkarılarak tam ortadan iki parçaya ayrılır ve her iki kat da süt ile fazla yoğun olmamak üzere ıslatılır Soğuyan krema ilk kata sürülerek çilekler üzerine dizilir ve bir kat daha krema dökülerek ikinci kat üzerine kapatılır Buzdolabında koyulaşan ganaj, pastanın her yerine dökülerek kaplanır Benmari usulü eritilen beyaz çikolatayla istenilen şekilde süsleme yapılır
Afiyet Olsun   
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|