Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, közlenmiş

Közlenmiş Karnıyarık

Eski 07-06-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Közlenmiş Karnıyarık



Közlenmiş karnıyarık

Gerekli malzeme:

2 patlıcan
1 soğan
3-4 diş sarımsak
1 domates (süsleme için ayrıca 2 dilim domates)
1 sivribiber (süsleme için ayrıca 2 adet sivri biber)
120 gr yağsız kıyma
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber

Harcın hazırlanışı:

2 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin
Patlıcanları közleyin Kabuklarını soyup ısıya dayanıklı cam bir kaba alın Patlıcanların ortasını boylamasına bıçak ile yarın
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun 1 çay bardağı su ilave edin Üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin
Önceden 230 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.