Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bedirin, mucizeleri

Bedir'in Mucizeleri

Eski 07-06-2009   #1
Şengül Şirin

Bedir'in Mucizeleri

Bedir'in Mucizeleri

Bedir'de görülen bazı olaylarda bu savaşın Müslümanların lehine olacağını müjdeliyordu İbn-i Abbas'tan rivayete göre:
Beni Gıfar'dan bir adam, Bedir harbi yapılırken, amcasının oğlu ile bir tepeye çıkıp harbin oluşunu ve kimin galip geleceğini seyre başlar

Rivayete göre, bu sırada bir bulut gelir ve o anda benzeri hiç görülmemiş şiddetli bir rüzgar çıkar ve ortalık göz gözü görmez olur Bu rüzgar fırtınası üç kez üst üste meydana geldi Daha sonra Cebrail Aleyhisselâm'ın emrinde 3000 meleğin gelip Resûlullah Efendimizin yanında, sağında ve solunda yer aldığı müşahade edildi

Melekler, başlarına beyaz sarıklar sarmışlar, sarıkların uçlarını ise arkalarına salıvermişlerdi Sadece Cebrail Aleyhisselâm'ın sangı sarı idi Bu durum, Bedir'de melekler ordusunun bizzat Müslümanlara yardım etmesiyle ilahi bir mucizenin meydana gelmesinden başka bir şey değildi

Kâinatın sahibi, sevgili elçisine vaat ettiği yardımı melekler vasıtasıyla yerine getirmiş, Onun yüce dinine canla başla yardım edenlere bizzat yardımını böylece ulaştırmıştı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com