Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kadayıfı

Ekmek Kadayıfı

Eski 07-04-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Ekmek Kadayıfı



Ekmek Kadayıfı
Malzemeler :


1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak su

Şurubu :
4 1/2 bardak toz şeker
4 1/2 bardak su
2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
Üstüne :
2 lüle kaymak


Hazırlanışı :
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın

Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın


Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın


Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Ekmek Kadayıfı

Eski 02-28-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Ekmek Kadayıfı



Ekmek Kadayıfı 8 kişilik

Malzeme:

1 adet ekmek kadayıfı ekmeği
kaymak
Şerbeti için :
10 su bardağı su
2,5 kg toz şeker
Karamelize etmek için :
100 gram toz şeker


Tarifi
Hazır ekmek kadayıfının her iki parçasını ayrı tepsilere alın Sıcak suyu eşit olarak tepsilere bölüştürün Kadayıfların üzerini büyük bir kapakla kapayıp şişmesi ve suyu çekmesi için 1 saat bekletin Bu sırada şerbeti hazırlamak üzere derin bir tencereye tozşekerle suyu alıp, kaynatın Diğer tarafta 100 gram tozşekeri yapışmaz yüzeyli tavada karamelize olması için tahta kaşıkla karıştırın Şerbetten bir kepçe alıp tavaya ekleyin ve bir taşım kaynatın Karamelize şekeri de şerbete ilave edip beş dakika daha kaynatın Şerbeti yarı yarıya ekmek kadayıflarının üzerine bölüştürün ve tepsileri ocağa alın Kısık ateşte çevirerek pişirin Pişirirken tepsinin kenarından şerbet alıp kadayıfların üzerine atın Yarım saat kadar çevirerek ve şerbetleyerek pişirdikten sonra tepsilerin üzerini örterek bir saat demlendirin Soğuduktan sonra parçaları üst üste koyup dilimleyerek kaymakla servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.