Ekmek Kadayıfı |
07-04-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Ekmek KadayıfıEkmek Kadayıfı Malzemeler : 1 adet küçük boy ekmek kadayıfı 7 bardak su Şurubu : 4 1/2 bardak toz şeker 4 1/2 bardak su 2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu Üstüne : 2 lüle kaymak Hazırlanışı : Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Ekmek Kadayıfı |
02-28-2010 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Ekmek KadayıfıEkmek Kadayıfı 8 kişilik Malzeme: 1 adet ekmek kadayıfı ekmeği kaymak Şerbeti için : 10 su bardağı su 2,5 kg toz şeker Karamelize etmek için : 100 gram toz şeker Tarifi Hazır ekmek kadayıfının her iki parçasını ayrı tepsilere alın Sıcak suyu eşit olarak tepsilere bölüştürün Kadayıfların üzerini büyük bir kapakla kapayıp şişmesi ve suyu çekmesi için 1 saat bekletin Bu sırada şerbeti hazırlamak üzere derin bir tencereye tozşekerle suyu alıp, kaynatın Diğer tarafta 100 gram tozşekeri yapışmaz yüzeyli tavada karamelize olması için tahta kaşıkla karıştırın Şerbetten bir kepçe alıp tavaya ekleyin ve bir taşım kaynatın Karamelize şekeri de şerbete ilave edip beş dakika daha kaynatın Şerbeti yarı yarıya ekmek kadayıflarının üzerine bölüştürün ve tepsileri ocağa alın Kısık ateşte çevirerek pişirin Pişirirken tepsinin kenarından şerbet alıp kadayıfların üzerine atın Yarım saat kadar çevirerek ve şerbetleyerek pişirdikten sonra tepsilerin üzerini örterek bir saat demlendirin Soğuduktan sonra parçaları üst üste koyup dilimleyerek kaymakla servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|