![]() |
İnsanın Düşmanı Bile Asil Olmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() İnsanın Düşmanı Bile Asil Olmalı![]() Pahalı dostluklarım oldu ![]() Onları kazanmak için karşılığında çok büyük diyetler ödedim ![]() Kimilerinde unutulmayacak acılar bıraktım, kimilerinde unutulmayan mutluluklar ![]() Karşılığı olan ve karşılıksız elde edilemeyecek kazanmışlıklarımdı onlar ![]() Geçmişime dönüp baktığımda, onca yıldan elimde kalan ve geçmişten getirebildiğim tek sahipliklerimdi bana göre ![]() “Dostum” kelimesini daha konuşmaya başlamışken, yani “anne-baba” demeyi henüz öğrenirken, öğretmeye başlamıştı annem ![]() Ama anlattığı hiçbir şey gerçekle uyuşmadı ![]() Zira yaşadığımız hayat birbirinden epey farklıydı ![]() Ne acı ki; ne dostlarımız benzedi birbirine, ne düşmanlarımız ![]() Oysa yaşadığım onca yılı, iki kişi yaşayıp, iki kişi hatırlamaktı duâm ![]() Ya da birkaç kişi… “İnsanın dostları olmalı” demişti bir kitapta, “O ağlarken ağlayan ya da acı çekerken onunla aynı acıyı çeken” diye devam ediyordu ![]() Okudukça içim açılmıştı ![]() Yüzümde sevinç kırmızılıkları gezinmişti ![]() İnsan hissetmediğini yazmazdı ya ![]() kalmıştı ![]() Neden sonra anladım, her yazı yazanı yansıtmazmış ![]() yaşamadan da yazarmış ![]() Öğrendiğimde biraz geç kaldım ![]() Çünkü hiçbir dostum bu kalıba uymamıştı ![]() bu kalıba uymuyordu ![]() Unutuluyordu: Zor olan iyi gününde dost bulmaktı, acı gününde dost o kadar çoktu ki… Ağladığımda teselli eden çok oluyordu da ![]() Güldüğümde, sevincimi paylaşmak isteyince “Aman nazar değer kimseye söyleme” deniyordu ![]() Oysa hiçbir acım için “Nazar değer” kelimesi kullanılmamıştı ![]() Bu durum ne kadar da tuhaftı ![]() Arada düşmanlarım da oldu ![]() ve hayatın içinde istemeyenler ![]() Onlar da haklıydı: Birini sevmeme haklarını sonuna kadar kullanıyorlardı ![]() Bir başka insan da beğenmedikleri birkaç huy, karakter, hâl ve hareket yüzünden kalplerinin beyaz değil de, siyah sayfasına yazıyorlardı isimlerini ![]() Ama unutuluyordu; yine kalbe yazılıyordu, sevmediklerimiz bile ![]() Aslolan hiçbir yere yazmayıp unutmaktı, hiç hatırlamadan ![]() Hepsinden önemlisi; düşmanlarımın bile karakterli ve kişilikli olmalarını istedim duâlarımda ![]() Kıskançlıklarını ya da nefretlerini seviyeli kullansınlar ![]() şefkatlerini, vicdanlarını yiyip bitirmesin nefretleri ![]() Öfkeleri gözlerini karartmasın ve her dem çoluk çocuk bütün sevdiklerimi sarmasın bu halleri ![]() Düşmanlıkları basit, aciz, yenilmiş ve ucuz olmasın ![]() İnsanî zaaflarımdan ötürü çöküntülerime sevinmesinler ![]() Ya da kaybettiklerim için kazandıklarıyla övünmesinler ![]() ![]() ![]() Daha beter olsun” cümlesini söylettirmesin ![]() Kaybettiklerim için, içten içe sevinmesinler ![]() gibi kalitesi olmalıydı ![]() Ve bence kaliteli düşmanları olan her zaman şanslıydı ![]() Arkadan konuşmanın dedikodu olduğunu bilirdi asil düşman ![]() Başkasının kötülüğünü isteyenin, aynısıyla imtihan olunacağını bilir ve susardı ![]() Sevmediklerime duâ da etmedim, bedduâ da ![]() Allah’a havale etmenin en büyük bedduâ olduğunu öğrenmiştim ![]() Yaratıcı bu dünyada mı verir yoksa ahirete mi bırakır cezalarını bilemem ![]() Ancak yaşadıkları benimkine yakın olursa, ibretle bakarım ![]() Bunun dışında hiçbir acısı beni sevindirmemeli, sevmediklerimin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : İnsanın Düşmanı Bile Asil Olmalı |
![]() |
![]() |
#2 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : İnsanın Düşmanı Bile Asil OlmalıNe kadar da güzel bir yazı ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : İnsanın Düşmanı Bile Asil Olmalı |
![]() |
![]() |
#3 |
bonsoir
|
![]() Cevap : İnsanın Düşmanı Bile Asil OlmalıVe bence kaliteli düşmanları olan her zaman şanslıydı ![]() Arkadan konuşmanın dedikodu olduğunu bilirdi asil düşman ![]() Başkasının kötülüğünü isteyenin, aynısıyla imtihan olunacağını bilir ve susardı ![]() Sevmediklerime duâ da etmedim, bedduâ da ![]() Gerçekten çok güzel bir paylaşım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|