Anlatamam ( Volkan Erdoğan )-cd |
09-12-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anlatamam ( Volkan Erdoğan )-cdAnlatamam ( Volkan Erdoğan )-cd [*] VOLKAN ERDOĞAN KİMDİR? Aşık Veysel'' in memleketi Sivas''tan, yine müzisyen olan bir aileden geliyorum Çocuk sayılacak yaşta TRT Korosuna girip, Anadolu''nun bütün yörelerinden türküler söylemeye başladım Burada büyük hocalar ile çalışma şansı buldum Halk müziğimizin ne kadar derin ve hayatımızın içinde olduğunu fark ettim ALBÜM YAPMA FİKRİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?Türkülerimizin geleneksel yanını koruyarak, yani bozulmadan korunmasına benim de naçizane emeğim olmuştur Ama türkülerimizin genele ve daha da önemlisi gençliğe dinletmede geçmişte büyük sıkıntılar yaşanmış ve bugün de yaşandığını düşünüyorum Önce kendi bestelerimden oluşan bir demo yaptım Ama türkülerle o kadar iç içe olmuşum ki, bu tarz bir albüm yapmak fikri daha baskın çıktı ALBÜMÜN YAPILIŞINDAN BAHSEDER MİSİNİZ?Bir iş yapmaya kalkıştığınızda doğal olarak, fikirler ile beraber teknik birikiminizin de olması gerekir Bu teknik alt yapıya sahip olmadığımdan, bunun bir ekip çalışması olması gerektiğini düşündüm Çalışmalarını yakından takip ettiğim asker besteci ve orkestra şefi olan GÖÇMEN ile tanıştım Göçmen''in Anadolu müziği üzerine yapmış olduğu çalışmalar ve dünyada satılan New Age albümleri beni çok etkiledi Bir şekilde Göçmen''i buldum ve Ankara''da çalışmaya başladık Bu süreç müziğe ve türkülere bakış açımı değiştirdi Şöyle ki; siz iyi bir iş çıkardığınızda yollarınız da işini iyi yapan insanlarla kesişiyor Örneğin fotoğraf çekimlerinde büyük usta Çerkes Karadağ ile çalıştım Albümün prodüktörlüğünü fikirlerinin ve duruşunun diğer yapımcılardan farklı olduğuna inandığım Yetkin Yağmur üstlendi Ürünün Resimleri: Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 12092012 13,23 TL |
|