Ayrılık Şarkıları (sonat)-cd |
09-12-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayrılık Şarkıları (sonat)-cdAyrılık Şarkıları (sonat)-cd [*] “Minik bir kır çiçeğiydim aslında ve boy atmam için çok şey gerekliydi ama hepsine sahiptim galiba Dibinde yer bulup sırtımı yasladığım, Prodüktörüm; Selahattin Erhan, toprağım; ailem, ışığım; Yaşar Saraçoğlu, suyum; Hasan- Huri Sarısaltık, İlyas Kandemir, Özden- Ömer Bildiren, renklerim; Serhan Umut, oksijenimse; en usta müzisyenlerdi Ve bakım için bahçıvanlarda olmalıydı Dr Erol, Dr Mesut, Mine, Ayşe ve Can Cankaya gibi Ayşenur Yazıcı, Sevda Fırat Ak, Talat Ersoy besin oldular bana Bütün bunların zamanlaması ve düzenini de aranjörüm; Orhan’ım sağlayınca boyum uzayıvermişti işte Şimdi hepinizi nasıl sevdiğimi, şükrettiğim Tanrı’ma anlatabilirim sadece” Sonat, Mersin’de doğdu İlk ve orta öğrenimini Mersin’de tamamladı Öğrenimi sırasında 8 yıl süre ile İçel Halk Eğitim Merkezi’nde Türk Sanat Müziği ve Halk Oyunları eğitimi aldı Lise mezuniyetinden 10 yıl sonra İnönü Üniversitesi Seramik Teknikerliği Bölümü’ne girdi 1991 yılında Seramik Teknikeri olarak Ankara Türk Telekom’da pul desinatörlüğüne başladı 1993 yılında aranjörü ve eşi Orhan Sancak’la tanışarak profesyonel olarak müzik hayatına ilk adımını atmış oldu 1994 yılında İstanbul’a yerleşerek çeşitli kulüplerde sahne aldı 1999’da Berlin Filarmoni’de her yıl düzenlenen Jazztreff’de 3 türkü, 2000’de yine Almanya’da düzenlenen Milenyum Organizasyonu’nda tek Türk şarkıcı olarak “Huma Kuşu” adlı türkümüzü seslendirdi Aynı yıl içerisinde Zerrin Özer’le tanışarak O’na,3 yıl geri-vokal yaptı En önemli müzikal deneyimlerini bu birliktelik sırasında geliştirdi Bu süre içinde her şarkıcının hayal ettiği Rumeli Hisarı, Bostancı Gösteri Merkezi ve Türkiye’nin çeşitli önemli sahnelerinde solo şarkı söyleme mutluluğunu yaşadı Şimdi yıllardır üzerinde titizlikle çalışarak hayalini kurduğu albümünü Yapımcı Selahattin Erhan’la olgunlaştırarak hayata geçirdi Aranjörlüğünü Orhan SANCAK’ın yaptığı, söz ve müziklerde Selahattin ERHAN ve Talat ERSOY’un imzasının bulunduğu albümde; sözleri Ayşenur YAZICI’ya bestesi SONAT’a ait “SOYADIN BENDE KALDI” adlı şarkı ile birlikte “BEN BİR TEK SENİ SEVDİM”, “KOLAY VAZGEÇMEYİ ÖĞRENDİM ARTIK”, “BİR YANIM” MOR MENEKŞE (BENİ UNUTMA) ,AŞKIM BENİ UNUTMA, YERİN DOLMUYOR, GİT (YERİN HAZIR) ,AH BE AŞKIM AH, HAYAT, ZAMANE SEVDASI, “BEN AYNI BEN” adını taşıyan 12 şarkı yer alıyor Albümün çıkış şarkısı “YERİN DOLMUYOR” Şarkıya Hakan YONAT tarafından çekilen klip kilyos sahilinde gerçekleşti Ürünün Resimleri: Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 12092012 12,50 TL |
|