|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
akabe, akabeye, biatlarıikinci, katılan, sahabeler |
![]() |
Akabe Biatları-ikinci Akabe'ye Katılan Sahabeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Akabe Biatları-ikinci Akabe'ye Katılan SahabelerAkabe Biatları-ikinci Akabe'ye Katılan Sahabeler Kâbe-i Muazzama, İslâm'dan Önce de bir ziyaret bölgesi idi ![]() ![]() Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sırada Medine'li Evs kabilesinden, Avf oğullarından Süveyd b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süveyd, Müslüman olarak Medine'ye döndü ve bu olayı kabilesine anlattı ![]() ![]() Bu sırada Evs kabilesinden bir grup, Hazrecliiere karşı Kureyş'lilerle ittifak kurmak için Mekke'ye gelmişlerdi ![]() ![]() ![]() "Asıl geliş sebebinizden daha hayırlı bir şey istemez misiniz?" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyas, Müslüman olarak vefat etmiştir ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Akabe Biatları-ikinci Akabe'ye Katılan Sahabeler |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Akabe Biatları-ikinci Akabe'ye Katılan Sahabelerikinci Akabe'ye Katılan Sahabeler Evs Kabilesi'nden Benî Eshel'den Seleme b ![]() ![]() Beni Harise b ![]() Züheyr b ![]() ![]() Ebu Burde (Hani b ![]() ![]() Nüheyr b ![]() ![]() Ma'n b ![]() ![]() Uveym b ![]() ![]() Hazrec Kabilesi'nden Beni Hazrec b ![]() Ebu Eyyub (Halid b ![]() ![]() Muaz b ![]() ![]() Avf b ![]() ![]() Muavvez b ![]() ![]() Umare b ![]() ![]() Beni Amir b ![]() Amir b ![]() ![]() Evs b ![]() ![]() Ebu Talha (Zeyd b ![]() ![]() İki de kadın vardır Nüseybe binti Kâ'b (r ![]() Esma binti Amr (r ![]() "Ey hane sahipleri, sizinle harp etmek için toplanmışlardır" diye bağırdı ![]() ![]() ![]() ![]() Bu Akabe nin anasından yeni doğmuş çocuğudur ![]() ![]() Herkes derhal kaldıkları çadırlara döndüler, hiçbir şey olmamış gibi davrandılar ![]() ![]() Onlar doğru söylüyorlardı, çünkü sahiden bir şeyden haberleri yoktu ![]() Hac mevsimi bitince, Medineliler yurtlarına döndüler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|