Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayşe, grubu, gök, perküsyon, piyano, tütüncü, yer

Ayşe Tütüncü Piyano Perküsyon Grubu - Yedi Yer, Yedi Gök

Eski 09-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2005 yılı sonlarında yine Blue Note/EMI etiketi ile yayımlanan “Ayşe Tütüncü Üçlüsü / Trio – Panayır / Carnivalesque” albümü ile hem ülkemizde hemde yurt dışında büyük başarı kazanan ve dikkatleri üzerine çeken Ayşe Tütüncü ve grubu verdiği konserlerle de olumlu eleştiriler almıştı

Ayşe Tütüncü’nün kendisinden yeni albüm ile ilgili detaylar;
Perküsyonlu grubumla Çeşitlemeler çıktıktan sonra yaptığım, bazılarını çalsak da henüz kaydedememiş olduğumuz bestelerimi nihayet bir albümde görmek büyük bir huzur veriyor bana 1999’da özel olarak ‘çok perküsyon ve bir piyano’ için yapmış olduğum Yedi Yer Yedi Gök, 2001’de yapmış olduğum Pasajlar ve 2003’te yaptığım Yine de bu albümde yer alan en eski bestelerim Diğer parçalar 2007 sonundan bu yana yaptığım Burdan Ötesi ve daha kısa parçalar olan Neredesin, İki Oyun, Denizli Bir Yer ve 2007 İstanbul Doğaçlama Festivali performansımızın kısa bir bölümü olarak albüme aldığım Sıfırıncı Saniye

Bu sefer yer yer kadrosu oldukça geniş bir albümümüz oldu Çeşitli emeği geçmiş konuk müzisyenlerimiz de var Sayarsak grubun perküsyoncuları Saruhan Erim, Serdar Gönenç, Timuçin Gürer’in yanı sıra davulda hem Cengiz Baysal, hem Gökçe Gürçay değişerek yer alırken, nefeslilerde Oğuz Büyükberber ve Yahya Dai hem tek tek, hem de beraberce çaldılar Konuklarda ise Emre Karabulut elektro gitarda ve Talya Balıkçıoğlu, Selen Gülün, Sibel Gürsoy, Sibel Köse geri vokallerde iki parçaya katıldılar 2007 Doğaçlama Festivali kaydımızda da kontrabasta Özgür Salıcı ve davulda Turgut Alp Bekoğlu bizle beraber
Hepsi çok sağ olsun

Bu albümün içindeki parçaları yaparken üzerinde yaşadığımız toprak parçasında ve etrafında ruhen epey dolandım gezindim, etraftaki sesleri dinledim…örneğin Yine de’nin içinde bir Arap sarkısı var Öte yandan albümde Monteverdi de var Halaylar, gowendler dinledim ve İran müzikleri ve Arjantinli piyanist Martha Argerich’in çaldıklarını da Neşet Ertaş’la Esat Sutay’ı dinledim, Brahms’ın senfonilerini de Lenk Fahte ritmiyle hem hal oldumAz gittim uz gittim, hepsinin arasında bağlar hissettim, ya da olsun istedim Hem uzun hem de kısa parçalar çıktı ortaya Bu defa daha çok vokal, ses koyduk albüme Umarım bu yolculuklar sizin de merakınızı celbeder İyi dinlemeler dileğiyle…

Bundan sonra planlarımda 2009’da ağırlıklı olarak yurt içi konserlerin yanı sıra Üçlü grubumla yeni besteler ve yeni albüm hazırlığı, ayrıca bir şarkı albümü için çalışmak ve çeşitli türden müzik atölyeleri yapmak var

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Format : CD
  • Diğer:
  • Garanti Süresi (Ay) : 1
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 12092012
9,91 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com