![]() |
NASA 'nın Sistemine Giren Türk |
![]() |
![]() |
#1 |
puslu
|
![]() NASA 'nın Sistemine Giren Türk![]() NASA'nın milyarca dolara kurduğu sistemine mecidiyeköy'deki evinden giren Türk bunu nasıl yaptı? Türkiye’nin amatör kadın telsizcisi Gülay Başak, NASA’nın milyarlarca dolara kurduğu haberleşme sistemine, Mecidiyeköy’deki evinden girmeyi başardı ![]() Uzay istasyonu astronotu McArthur’a çağrı gönderen Başak ‘Aman Tanrım Türkiye’den bir kadın’ yanıtını aldı ![]() Birçok insan için sinir bozucu olarak algılanan telsizlerin cızırtılı sesi Gülay Başak ve eşi Mehmet Başak için yaşamlarının kaynağı ![]() Çünkü onlar uluslararası telsiz ehliyetine sahip iki çift ![]() ![]() ![]() Gülay Başak’ın uluslararası telsiz kodu TA1YB, açılımı Tango Alfa One Yanki Bravo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÜLAY Başak hayatının görüşmesini ise Uluslararası Uzay İstasyonu Astronotu Bill McArthur’la yaptı ![]() ![]() ![]() McArthur ‘Ooo Türkiye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
punisher
|
![]() ee ben bişey anlamadım sonuçta telsiz radyo dalgası dediğimiz frekanslar la çalışan bir cihaz frekans nedir? sorusunada dalga boyunun saniyedeki değişim değeri diyeyim kısaca bunlar olabilir oluyorda dalgalar karışabilir zaten nasa nın kurdugu sistem dünya üzerine yayın yapabilen bi sistemmiş demekki ama telsiz frekansı ile bu kadar geniş alana hitap edebilcegini zannetmiyorum bu işte gprs sistemide vardır
![]() |
|