Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erdem, kamil, quartet, rene, sopa

Kamil Erdem - Rene Sopa Quartet

Eski 09-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Avrupa ve Anadolu’nun geleneksel müziğini caz potasında eriten, icracılarının yüksek enerjisini üzerinde taşıyan bir albüm ‘Kâmil Erdem – René Sopa Quartet’
Basta Kâmil Erdem, Akordeonda René Sopa, trompette Şenova Ülker ve davulda Erhan Seçkin’den oluşan dörtlü dinleyenlerine samimi bir deneyim sunuyor
Türkiye’nin en önemli bas icracılarından Kamil Erdem ve Portekiz asıllı, Fransalı akordeon sanatçısı René Sopa 2009 İstanbul Caz Festivali’nde tanıştı 2010’da Ankara ve İstanbul’da verdikleri, dinleyici tarafından büyük ilgiyle karşılanan dört konser, müzikal dillerinin ve amaçlarının örtüştüğünü ortaya koydu
Kamil Erdem ve René Sopa’yı temelde bir araya getiren ve tutan müzikte ‘yeni bir seda’ aramalarıydı Her ikisi de yaşadıkları coğrafyanın geleneksel müziğinden besleniyor, öte yandan mainstream cazdan vazgeçmiyordu

Réne Sopa Avrupa ve Güney Amerika tınılarından Kamil Erdem ise Anadolu, Balkanlar ve Ortadoğu müziklerine ait melodik ve ritmik ögelerden esinleniyor, bu esini işleyerek kendilerine özgü besteler üretiyor Albümde Erdem ve Sopa’ya ait toplam altı beste yer alırken, Kaptanzade Ali Rıza Bey’in ‘Kapıldım Gidiyorum Bahtımın Rüzgârına’ isimli eseri Kamil Erden düzenlemesiyle yorumlanıyor

Yepyeni bir tınıyla karşılaşacağınız bu albüm, bizleri gelenek ve yeni arasındaki geçişlilik üzerine düşünmeye davet ederken mekansal uzaklığın kültürlerin birbirini beslemesine engel olamayacağının da altını çiziyor

Eserler:

1 İmroz (Kamil Erdem)

2 Connexion (Rene Sopa)

3 Hicaz Darb (Kamil Erdem)

4 Kapıldım Gidiyorum Bahtımın Rüzgarına (Kaptanzade Ali Rıza Bey, Düzenleme / Arranged by: Kamil Erdem)

5 Six Huit (Rene Sopa)

6 Çengel (Kamil Erdem)

7 Ballade pour Ann (Rene Sopa)

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Format : CD
  • Diğer:
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 12092012
9,91 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com