![]() |
Fıstıklı Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Fıstıklı MuhallebiFıstıklı Muhallebi Malzeme: 7 su bardağı süt 200gr antep fıstığı içi 1 1/4 kahve fincanı pirinç unu 1 1/2 su bardağı toz şeker 1 1/4 su bardağı su yarım kahve fincanı nişasta yarım çay kaşığı tuz Bir kaba 200 gram tuzsuz antepfıstığı ile üstlerini iyice kaplayabilecek kadar su koyduktan sonra fıstıkları beş dakika kadar kaynatmalı sonra kabı ateşten alarak üstlerine bir miktar soğuk su katmalı, hafifçe ılıtmalı sonra da su içindeki bu fıstıkları teker teker alarak iç kabuklarını çıkarmalı, bütün fıstıkları ayıklamalı ve bu fıstıkları fazla ezmemek üzere havanda döverek iyice ufalanmalarını sağlamalı ve bir tarafa bırakmalıdır ![]() Sonra bir tencereye 7 bardak sütü, bir, bir çeyrek bardak tozşeker ile yarım çay kaşığı da tuz koyarak arada bir karıştırmalı, sütü kaynamaya bırakmalıdır ![]() Diğer yandan bir kaba yarım kahve fincanı nişasta iîe bir, bir çeyrek kahve fincanı pirinç unu koyarak, üstlerine bir, bir çeyrek bardak suyu sicim gibi akıtarak ve bir taraftan da karıştırarak un ve nişastayı su içinde eritmeli sonra da bu karışıma, kaynamakta olan şekerli sütü yine sicim gibi akıtarak ve karıştırarak ilâve etmelidir ![]() Sonra içine nişasta ve pirinç unu katılmış süt, boza kıvamında bir koyuluk oluşuncaya kadar, durmadan karıştırarak pişirmeli, sonra da koyulaşmıs, bu mahallebiye dövmüş olduğunuz fistıklan ilâve ederek iyice bir karıştırmalı, sonra da tencereyi ateşten alarak hemen kâse ya da tabaklara bölmeli ve iyice soğuduktan sonra servis yapmalıdır ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|