![]() |
Antep Fıstıklı Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Antep Fıstıklı KurabiyeMalzemeler: 1 su bardağı pudra şekeri 2 yumurta 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı+ayçiçek yağı karışımı 3 su bardağı un (kıvama göre artırılıp eksiltilebilir) 1 su bardağı toz haline getirilmiş antep fıstığı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya üzerine kurabiye adeti kadar iç antep fıstık Yapılışı: Yumurtalar ve pudra şekeri şeker eriyene kadar karıştırılır ![]() Üzerine yağ ilave edilerek homojen bir karışım haline getirilir ![]() Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek bu karışıma eklenir ![]() Un eklenirken yoğurma işlemine devam edilir ve kıvam kontrol edilir ![]() En son toz antep fıstığı da hamura ilave edilip iyice yoğurulur ![]() Sonuçta ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir hamur elde edilir ![]() Mümkünse yarım saat hamur dinlendirilir ![]() Dinlendirildikten sonra cevizden küçük parçalar halinde elde yuvarlanıp hafifçe üstlerine bastırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ![]() Bütün kurabiyelere şekil verdikten sonra üzerlerine birer antep fıstığı içi batırılır ![]() Daha önceden 170 dereceye getirilmiş fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir üzerleri pembeleşmeye başlar başlamaz fırından alınır Afiyet Olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|