09-13-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ani DiFranco - ¿Which Side Are You On?
Ani DiFranco - ¿Which Side Are You On?
Şarkıcı, besteci ve gitarist Ani DiFranco’nun hevesle beklenen albümü çıktı Grammy ödüllü sanatçının ‘¿Which Side Are You On?’ isimli albümü Haziran ayında We Play etiketi ile Türk müzik severlerle buluşuyor‘¿Which Side Are You On?’, DiFranco’nun 3 yıl aradan sonra çıkan ilk stüdyo albümü Albüm, 11 yepyeni Ani DiFranco şarkısının yanı sıra, Pete Seeger’ın 50 yıl önce seslendirdiği bir klasik olan ‘¿Which Side Are You On? şarkısını sanatçının kendine has yorumuyla sunuyor DiFranco’ya albümde kendi orkestrası haricinde, The Neville Brothers’dan Ivan and Cyril Neville, saksafon sanatçısı Skerik, ünlü şarkıcı Anais Mitchell, gitarist Adam Levy gibi ünlü müzisyenler de eşlik ediyor
Dahası, Ani’nin bu çarpıcı ‘¿Which Side Are You On?’ albümünde yukarıda da bahsi geçen Pete Seeger da katkıda bulunuyor Şarkıcı Seeger için “Kendisi benim yaptığım tür müziğin ve politik şarkılarımın ilham kaynağıdır ” DiFranco, albüme adını veren bu şarkıyı, Pete Segger ‘ın 90 Yaşgünü kutlamasına davet edildikten sonra cover’lamaya karar verdiğini söylüyor Şarkıyı kendi stilinde düzenledikten itibaren ise, şarkıcı canlı performanslarında kapanış şarkısı olarak icra ediyor Şarkıda birçok sanatçının yanı sıra Pete Seeger da hem banjo çalıyor hem de vokallerde DiFranco’ya eşlik ediyor ‘Bütün müzik çevrem ve dostlarım hepsi bu albümde’ diye ekliyor Ani ‘¿Which side Are You On?’ albümün prodüktörlüğünü DiFranco ve uzun zamandır birlikte çalıştığı Mike Napolitano üstlenmiş Albüm, Ani’nin sıradışı hayatını adeta kare kare yansıtırken, vatandaşı olduğu ABD’nin politik durumunu da gözler önüne seriyor Verdiği üç yıl arada DiFranco günlerini bol bol şarkı yaparak ve yeni soundlar geliştirerek geçirdiğini söylüyor Albümdeki birçok şarkıda, şarkıcının olgunlaşma sürecine dair anlattıklarına tanıklık ediyoruz
Politik Ve Sanatsal Sınırları Zorlama Süreci
“Bu albümde politik içerikli şarkılarla daha derin sulara dalmayı deniyorum ” diyor ve ekliyor “Bunca yıldır yüzlerce şarkı yazdıktan sonra durup düşünmeden edemedim ‘Sınırlarımı daha ne kadar zorlayabilirim?’ kafamdaki en önemli soruydu Kürtaj hakkında kim bir şarkı söyledi? Çünkü sonuçta şarkıyı söyledikten sonra gelecek tepkiler de kaçınılmaz oluyor Sanırım ben de hem politik hem de sanatsal sınırlarımı bu albümde zorlamak, insanların neler dinlemek istediğini keşfetmek istedim Sözlerim ne derece cesur ve ben bunu en başarılı şekilde nasıl atlatabilirim?
Sanatçı, son 20 yılda yapmış olduğu 16 albüm, compilation albümlere vermiş olduğu şarkılar ile müzik tarihine iddialı bir şekilde adını kazımayı başarmıştır Bu yolculuk esnasında, kendine bağlı bir fan topluluğu, sayısız ödül; eleştirmenlerden tam not alıp müzik endüstrisinin kurallarını yeniden yazmıştır
Şarkı Listesi:
1-Life Boat
2-Unworry
3- Which Side Are You On?
4-Splinter
5-Promiscuity
6-Albacore
7-J
8- If Yr Not
9- Hearse
10- Mariachi
11- Amendment
12- Zoo
Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
- Diğer:
- Garanti Süresi (Ay) : 1
- Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır
Piyasa Fiyatı - 12 09 2012
25,23 TL
|
|
|