![]() |
Mütevazı Kimdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Mütevazı Kimdir?Tevâzu sahibinin ahlakından bazıları şunlardır: * İnsanlara eziyet veren şeyleri yoldan kaldırır * Çocuklara selam verir ![]() * Fakirlerin meclislerinde oturur * Büyüklere saygı gösterir * Alimlere hürmet eder * Zayıflara yardım eder * Hiçbir mümini fakirliğinden dolayı hakir görmez ![]() Peygamber Efendimiz (SallAllahu Aleyhi Vesellem) buyurdular ki: * Kim merhamet ederek bir yetimin başına elini koyarsa, elinin değdiği her saç için o kimseye sevap vardır ![]() * Müslümanlar için en hayırlı ev, içinde kendisine iyilik yapılan bir yetimin bulunduğu evdir ![]() ![]() Ebû Ali er-Rudbârî(r ![]() ![]() ![]() ![]() İnsan üç şeyi ile vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Zulmüne mani olmak için zalime yardım eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mütevâzı; arkadaşının hediyesini kabul eder ve o hediyeden mecliste bulunanlara ikram eder ![]() ![]() Hastaları ziyaret eder, cenazeye katılır, musibete uğrayanlara taziyede bulunur ![]() Fıskından dolayı fasıklara buğzeder, fakat beddua ve lanet etmez ![]() ![]() Zalime zulmünde bir adım bile yardım etmez ![]() ![]() 15/04/2009 Fazilet Takvimi
![]() |
|