![]() |
Nasreddin Hoca Vefatı(22 Haziran 1284) |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Nasreddin Hoca Vefatı(22 Haziran 1284)22 Haziran 1284"de vefat eden merhumun türbesi,Akşehir"dedir ![]() ![]() merhum,ömrünü insanlara vaaz ve irşad ederek geçirmiş,nükteli ve latife dolu nasihatları ile onlara doğru yolu göstermiştir ![]() ![]() dilden dile dolaşarak anlatılmaktadır ![]() fıkralar onun sözleri değildir ![]() Orta Asya"da, Balkanlarda kısaca Adriyatik"ten Çin Seddine kadar olan bölgede halen anlatılmaktadır ![]() Bugün Çin sınırları içinde kalan Uygur Türkleri arasında da bol miktarda Nasreddin Hoca fıkrası anlatılmaktadır ![]() Araştırmalar,Nasreddin Hoca"nın efsanevi bir kişi değil,13 ![]() de yaşamış salih bir Müslüman olduğunu göstermektedir ![]() Mahalle çocukları şaka için Hoca^"ya Dediler;Çıkabilir misin sen şu ağaca? Niyetleri almaktı,onun pabuçlarını, Fakat Hoca bu,sezdi,hemen planlarını Onları kırmadı ve geldi ağaç dibine, Çıkardı pabuçları soktu hemen beline, Çocuklar çok şaşırdı,Hoca"nın zekasına Dediler;Ne lüzumu var,pabuçların orada? Dedi;Evlatlarım yük olmaz iki pabuçtan, Belki yol bulurum,başka yöne ağaçtan ![]() ---------------------------------------------------------------------------------- Nasreddin Hoca bir arkadaşına mektup yazarken biri arkasından gelip gizlice okumaya başlar ![]() tım ![]() ![]() daki adam hemen şöyle konuşur ![]() - Hocam bana neden terbiyesiz diyorsun ![]() Hoca cevabı yapıştırır; - Okumadıysan,sana terbiyesiz dediğimi neredn çıkardın?Ben okuyan için dedim ![]()
![]() |
|