09-12-2012
|
|
Şengül Şirin
|
Duke üniversitesi
DUKE ÜNİVERSİTESİ

Duke Üniversitesi,ABD'de ,Kuzey Carolina eyaletinin merkezi Durham"da karma eğitim yapılan ,özel yükseköğretim kurumu Birleşik Medodist Kilisesi'ne bağlı olmakla birlikte,bu kilisenin denetimi altında değildir Geçmişi 1838'de Randolph ilinde kurulan Birlik Entitüsü'ne kadar iner 1851'de Trinity College adıyla yeniden düzenlenen okul 1892'de de Durham'a taşındı ve yeni bir berat aldığı 1924'te Duke Vakfı'nın yönetimi altında Duke Üniversitesi'ne dönüştürüldü
Önceleri erkez ve kız öğrenciler için ayrı kampusların bulunduğu üniversitede 1970'lerde karma eğitime geçildi Temel bilimlerde öğretim veren Trinity College'ın yanı sıra mühendislik,hukuk,iş yönetimi,hemşirelik ve ormancılık okullarından oluşan Duke Üniversitesi ,öteki Kuzey Carolina Üniversiteleriyle de ortak programlar yürütür Ayrıca Roma'da Antik Çağ araştırmaları yapan bir merkez vardır
Kaynak;AnaBritannica cilt 10 frmsinsi netiçin derlenmiştir
|