![]() |
Acıya Yarenlik |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Acıya YarenlikAdını nisan bildiğim bir dehşete açtım gözlerimi ![]() ![]() Tekrar açtığımda hala bahar denilen ayın son baharındaydım ![]() Ağıtlar ektim çapraz bir savaşta esir alınan yanlarıma ![]() Düşlerimi savurdum uzaklara ![]() Rüzgâra bıraktım ayrılık tadında şarkılarımı ![]() Bir çekip gitme öyküsü daha hediye ettim bende bensizliği soluyan yanlarıma ![]() Vakti geldi diye teselli ettiğimde kendimi; içimden bir ses yıktı tesellilerimi ![]() Biçare gezdim yokluğunda hislerin ![]() Ayağımın takılmışlığıyla, yere düşmüşlüğümleyim ![]() Nasırlaşmış kelimeler de kanıyor artık ![]() Vagonlarla ölen hayallerimi gönderiyorum kurşuni şehirlere ![]() Ellerimin arasına alıyorum cam kırıklarını ![]() Sonra yüzüme atıyorum ![]() Yüzümden elem damlıyor ![]() Hiçliğe sevdalı ruhum varlığından sıyrılamıyor ![]() Paslı bir demiri ömrüme set çekiyorum ![]() Gamzelerimi gönderiyorum mutlu yarınlara; Kalmayı göze alıyorum ![]() Bir solukla bitireceğim hayatın tuzaklarını aşmaya çalışıyorum ![]() Kelimelerin kalbine işliyorum sancılarımı ![]() Sonra saklıyorum kelimelerimi ![]() Sancılarıma yabancı eller bulaşmasın diye ![]() Yaşadığım yıllara bir şiirini okuyorum Kaptan ![]() Ve bir mısra can evimden vuruyor beni ![]() şimdi hangi çekmecedeydi o yaralı şiirler neredeydi? Kalemimden doğru nereye akmıştı? Hani gidecek yeri yoktu, çıkmazlardaydı ![]() Hani yüklenmişliğiyle acıyı yaralıydı, kanardı ![]() Yaralı şiirler nasıl ayaklanır da kaçardı? Nasıl bulamazdı insan içinden çıkıp, kaleminden dökülenleri? Ben bana kayıpken bulunması gereken neydi? Acıya yarenlik etmekti nefes almak ![]() Keskin kalemimle içime sözcükleri kazımaktı yazmak ![]() Sonra bulamamaktı ![]() Her meçhul şehir benden sınır dışı olan bir şiirimi gizlerdi içinde ![]() Erken sandığım vakitlerde geç kalınmışlığı barındırırdım gözlerimde ![]() Düş tutkunu haykırışlar büyüttüm uçurum kenarlarında ![]() Askıda geçmiş bir ömür birden yığıldı ayaklarımın ucuna ![]() Gözyaşlarıma devrettim düşler zindanındaki müebbet mahkûmluğumu ![]() Yetersizliğimin zehrini yudumladım sandım hep ![]() Oysa kendine yetmemek başkalarına artmakmış nedensizce ![]() Gecenin en koyu vaktinde vuruyorum uykularımı ![]() Siperlerine yalnızlığımı sürdüğüm günler aklımda kalan ![]() Ben ki henüz nazarı kavuşmamış mutlu kıyılara ![]() Silkinip, koca bir yükü indirip omzumdan saklanıyorum kimsesiz limanlara ![]() Küflenmiş geçmişimi bırakıyorum kaldırımlara ![]() Ömrün bir kıymığı batıyor bedenime ![]() Yeni yangınlar ekleniyor adresime ![]() Küllere boyanmış bir umut daha çakılıyor yere ![]() Enkaz altında kalan bir hayatı kabullendiğimde; hep düştüm dizlerimin üstüne ![]() Susmak sarsıcı bir çığlık hayata hapsedilen Kendimi affedemeyişim miydi başkalarını suçlu gösteren? Tüm karanfillerimi sökmeli miydim bedenimden? Tanyeri ağarırken sararmış acı motifler sakladım sandığıma ![]() Katlettim bir ömrün abıhayatını ![]() Bu nisan da güvercin kanadına bağladım mektuplarımı ![]() Öldüren bir sözcük daha ekledim sözlüğüme ![]() İçim intiharlara kalkışmasın diye ![]() Tenha sokaklar çıkıyor şimdi önüme ![]() Hüzün ırmağında yıkıyorum suslarımı ![]() Şehirlere vuruyorum kendimi ![]() Şehirler ki mutluluğa yansız, acıya mağlup Şehirler ki baştan ayağa sükûtu ömrün ![]() Şehirler ki ben gibi ![]() Ben hangi şehrin muhaciriyim peki? Kahraman TAZEOĞLU
![]() |
|