Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgilerde, çözme, problem, sosyal, uygulamalar

Sosyal Bilgilerde Problem Çözme Ve Uygulamalar

Eski 09-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hızla gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlayabilmek için bireylerin farklı yetilere sahip olması beklenmektedir Bu yetilerin başında, yüksek düzeyde düşünme gelmektedir Bireylerin kendini gerçekleştirmeyi, daha sağlıklı ortaya koyabilmeleri için bu yetileri kullanma becerisini kazanmaları gerekmektedir Düşünme, insan çabalarını, amaçları doğrultusunda yönlendirmekle beraber; insana, yeterince bilgi toplamadan yanlış ve yanlı kararlar verme yerine, eylemlerine düzenli ve sistemli biçimde toplanmış bilgiler yardımıyla yön verir Ayrıca düşünme, bireylerin güvenilir ve sistemli bir yaşam biçimine kavuşmaları için gerekli ortamın hazırlanmasını ve bu ortamın sürekliliğini sağlar Bu bakımdan düşünmeye yönelik özsel bir eğitim, bireylerin içinde yaşadıkları toplumda istenmeyen durumların ortaya çıkmasını önleyecektir

Yukarıda belirtilen gerekçelerle her ülkede eğitimin temel amacı; bireyleri, eylem, söylem ve tutumlarında düşünen bir insan olarak yetiştirmektir Bu amaç doğrultusunda eğitim öğretim etkinliklerini planlayan siyasal erk ve üst düzey bakanlık yönetici ve uzmanları, Öte yanda hazırlanan programları uygulamakla yükümlü öğretmenler, okuldaki eğitim Öğretim etkinliklerinin bu amacı gerçekleştirmesini beklemektedirler Ancak, nasıl bir insan sorusuna ayrıntılı bir yanıt arandığında yanıtlar farklı olabilmektedir Başkalarının düşünceleri ile hareket eden, koşullanmış bir insan mı, yoksa başkalarının düşüncelerinden yararlanarak, kendi kendine karar verebilen, yargılamalarda etki altında kalmadan olaylara geniş bir perspektiften bakmayı alışkanlık haline getirebilen bir insan mı? Kuşkusuz ikinci özellikteki insana çağımızda gereksinim vardır Bu gereksinimi karşılayabilmek için öğretim programlan, doğru yargılama ve karar verme becerisini Öğrencilere kazandıracak biçimde geliştirilmeli, öğretim kurumlan da iç ve dış öğeleriyle bu programlan etkili olarak uygulamaya dönüştürecek düzeye çıkarılmalıdır

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
13,20 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com