Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, cinayet, derin, devletin, gizleyen, olayı, sabahattin, şifresini

Sabahattin Ali Olayı 2 - (Derin Devletin Şifresini Gizleyen Cinayet)

Eski 09-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kemal Bayram’ın, “Sabahattin Ali Olayı” adlı kitabı 1978 yılında yayınlandığında, aydınlar tartışması başladı ve uzun süre devam etti Kitap çıktıktan iki yıl sonra Yalçın Küçük, Sabahattin Ali’nin ölümünde MİT’in rolü olmadığını savunarak, sol aydınları komploculukla suçladı Hemen ardından, Aziz Nesin, Yalçın Küçük’e destek verdi Kemal Bayram ise, bu iddiaların Sabahattin Ali’yi yeniden öldürmek anlamına geldiğini savundu
Kemal Bayram’ın oğlu, gazeteci Alev Çukurkavaklı’nın yazdığı, “Sabahattin Ali Olayı 2” adlı kitapta, bu tartışmaları bir bütün olarak okuyacaksınız Ayrıca Kemal Bayram’ın o dönemde yaptığı ancak yayınlamadığı iki sürpriz söyleşiyi bulacak ve derin devletin şifresini gizleyen bu faili malûm cinayetinin yeni boyutlarını göreceksiniz
Röportajlardan ilki, Aziz Nesin’in "Benim Delilerim" adlı kitabında, “Deli Mehmet” olarak adlandırarak, “işkencede arkadaşlarını sattığı için pişman olup cezaevinde dilini kestiğini" anlattığı Mehmet Özden Asil ile yapılmış Asil, ağlayarak “ben sorgulamada konuşmamak için dilimi kestim” diyor Aziz Nesin’in, kurulu düzeni koruyan örgütle irtibatlı olduğunu ileri sürüyor Röportaj sırasında yanında bulunan Halis Topçu, Zihni Anadol ve Hüsamettin Dinç de Asil’i destekliyor Bir başka röportajdaysa Yusuf Ahıskalı, Aziz Nesin’in Gazhane Yokuşu’nda kendisine, “Ben, gizli teşkilattanım” dediğini anlatıyor
Kitap, solcu aydınlar arasında, bir dönem Sabahattin Ali cinayeti tartışmaları üzerinden yaşanan “derin” bölünmeyi gözler önüne seriyor

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Süresi (Ay) : 1
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
10,55 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com