![]() |
Yarın Babalar Günü... |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Yarın Babalar Günü...![]() YARIN BABALAR GÜNÜ ![]() ![]() ![]() 21 Haziran'da kutlanacak Babalar Günü'yle ilgili bilinmesi gereken her şey ![]() ![]() ![]() "En son teftişine çıkana değin / Koştururken ardından o uçmaktaki devin / Daha başka tür aşklar, geniş sevdalar için / Açıldı nefesim, fikrim, canevim / Hayatta ben en çok babamı sevdim" ![]() ![]() ![]() Artık aramızda olmayan Şair Can Yücel'in babasının ardından yazdığı bu mısralarla baba sevgisi en güzel ifadesini buluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Haziran ayının 3 ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka araştırmaya göre ise 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd, 6 ![]() ![]() Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını fark eden Dodd, Anneler Günü kutlanırken Babalar Günü'nün olmamasını haksızlık olarak gördü ![]() ![]() ![]() İlk babalar günü Babalar Günü, ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'da kutlandı ![]() ![]() Yıl 1966 ![]() ![]() ![]() ![]() Katoliklerin Babalar Günü'ne getirdiği yorum ise diğer araştırmacılardan çok farklı ![]() ![]() ![]() Bu özel gün de tıpkı Anneler Günü ve Sevgililer Günü gibi hediyelik eşya mağazalarının yüzünü güldürüyor ![]() ![]() Çoğu mağaza, bu özel gün için indirimli armağanlar da hazırladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babanızı unutmayın Belki anneler kadar yoğun gösteremeseler de en az onlar kadar sever babalar çocuklarını ![]() ![]() ![]() ![]() Şair Cemal Süreya'nın o güzel şiirindeki mısralar gibi çok geç olmadan sevginizi gösterin o çok sevdiğiniz kişiye, babanıza: "Sizin hiç babanız öldü mü? / Benim bir kere öldü kör oldum / Yıkadılar aldılar götürdüler / Babamdan ummazdım bunu kör oldum" ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Yarın Babalar Günü... |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Yarın Babalar Günü...Yarın babalar günü Evlatların babalarına duydukları sevgi, yarın, milyonlarca kalbin bir arada attığı özel bir gün olan ''Babalar Günü''nde yeniden ifadesini bulacak ![]() Hiç kuşkusuz, hepimiz babalarımıza çok şey borçluyuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarın, yaşamımızın belki de en önemli insanının, babalarımızın günü ![]() ![]() ![]() ![]() Haziran ayının 3 ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka kaynağa göre de 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd, 6 ![]() ![]() Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan 6 çocuğa bakmasının zorluklarını fark eden Dodd, Anneler Günü kutlanırken Babalar Günü'nün olmamasını haksızlık olarak gördü ![]() ![]() ![]() İlk babalar günü 19 Haziran 1910 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1966 yılında dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayınladı ![]() Katolikler'in Babalar Günü'ne getirdiği yorum ise diğer araştırmacılardan çok farklı ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye'de ise özellikle 1980'li yılların sonlarına doğru kabul gören Babalar Günü, yaygın bir şekilde kutlanıyor ![]() Sektör yaratan gün Özel günler enflasyonu yaşanırken, tıpkı ''Sevgililer Günü'', ''Anneler Günü'' gibi giderek bir sektör yaratan ''Babalar Günü'' için bu yıl pek çok yenilik var ![]() Bu özel gün için hediyelik eşya mağazaları günlerdir hazırlanıyor ![]() ![]() Çoğu mağaza, bu özel gün için indirimli armağanlar da hazırladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AA
![]() |
|