|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aydınlar, bilim, eğitim, kuşatlmayı, yarmak |
![]() |
Kuşatlmayı Yarmak: Eğitim, Bilim ve Aydınlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşatlmayı Yarmak: Eğitim, Bilim ve AydınlarKuşatlmayı Yarmak: Eğitim, Bilim ve Aydınlar Hayır; neo-liberal yıkım karşısında “paralı eğitim”i savunmadık; bunu “sol” adına savunanların karşısına “açık mektup”larımız ve itirazımızla dikildik… “Türk(iye) eğitim(sizliğ)i”yle, sonuna kadar kavgalı olduk… Dünyayı değiştirme bilinci vermeyen eğitim, “eğitim” olarak anılmayı hak etmezken; eğitim süreci de toplumun değişimine ayak uydurarak değişmek/ değiştirmek zorundadır ![]() Ve nihayet kanımızca öğretmek, iki kere öğrenmek demektir… Bunları bilim ahlâkına biçtiğimiz değerden ve de ilk gençlik günlerimize sevdamızla yaptık… Tam da bu nedenle bilimlerin “sosyal sorumluluğu” olduğundan şüphe duymadık; “Ya aydın olmak” mı? “Aydın olmak”, Türkiye’de “algılanıp”/ tezgâhlanmaya kalkışıldığı kadar “kolay”, “vukuatsız”, “sıradan”, “ucuz” olmamalıdır ve olamaz da… Çünkü “… ‘Aydın’, özellikle Rönesans’tan bu yana tarihsel-toplumsal düzlemde yaman bir savaşım vererek günümüze ulaşmış bir kavram; dolayısıyla, salt ezberlenecek bir tanımla edinilebilecek bir kimlik değil”dir! “Kuşatmayı yaracağız…” diyenlere gereken, “müzmin muhaliflik”, militanlıktır… Başka türlüsü mümkün değildi; biz de böyle yaptık… “Yapılmalı” dedik!… BU ABLUKA DAĞITILACAK, BU KUŞATMA YARILACAK! Ürünün Resimleri: ![]() Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 10 ![]() ![]() 13,20 TL |
![]() |
![]() |
|