09-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi ( Karın Doyuran Mizah, Eğlendiren Yemek Kültürü )
Hamsi ( Karın Doyuran Mizah, Eğlendiren Yemek Kültürü )
[*] Karadeniz’de, mavinin en mavisine, yeşilin en yeşiline ulaşırsınız Karadeniz deyince de akla ilk gelen balıktır HAMSİ Karadeniz’in hırçın dalgaları, tekneleri kendine davet etmektedir Karadenizli için yaz boyu çekilen taze hamsi hasreti bitecektir Yayla zamanı boyunca, hamsi tuzlama küpleri dibe vurmuştur Yeniden ızgaralar, tuzlamalar, güveçler, kızartmalar yapmanın zamanı gelmiştir Temeller, Dursunlar, İdrisler, Yakuplar, İsmailler hamsili rakı sofralarını özlemişlerdir Vakit geçirmeden hamsiler ızgaraya sürülmeli, aslan sütleri kadehlere dökülmelidir Karadeniz için HAMSİ bir simgedir Hamsi balığı, kıyı halkının yaşamına öylesine girmiştir ki, Karadeniz Bölgesinde HAMSİ KÜLTÜRÜ oluşmuştur Akşama doğru başlayan hamsi avı, geceleri ışık yakılarak sabaha kadar sürer Hamsi ile yapılan yemeklerin çeşitleri bir hayli fazladır Pişirilen hamsiler geniş bakır sinilerde, bakır kaplarda ortaya konur
Haydi siz de buyurun sofraya
Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
- Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır
Piyasa Fiyatı - 11 09 2012
5,15 TL
|
|
|