![]() |
Güveçte Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Güveçte BalıkGüveçte Balık ![]() Malzemeler, 1 kilo balık (istediğiniz türde olabilir) 1 adet soğan 3 adet orta boy patates 2 adet iri domates 1-2 sivri yeşil biber 2-3 diş sarımsak Kibrit kutusu büyüklüğünde tere yağı Karabiber, pul biber, kekik, tuz Hazırlanışı, Balığı iyice yıkayıp, temizleyin ![]() Büyüklüğüne göre balığı iki ya da üç parçaya bölün ![]() İçini ve dışını tuzlayıp, kenarda bekletin ![]() Soğanı ince ince doğrayın ![]() Güveci ocağın üzerine alıp, içine tereyağ ekleyin ![]() Yağ kızdıktan sonra soğanı ve sarımsağı ekleyip, kavurun ![]() Patates ve biberi küçük küçük doğrayın ![]() Baharat, tuz, patates ve biberi güvece ekleyin ![]() Güvecin kapağını kapatıp sebzelerin rengi solana dek pişirin ![]() Domateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın ![]() Pişen sebzelerin üzerine domatesleri ilave edin ![]() Güvecin kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin ![]() Sürenin sonunda balıkları sebzelerin üzerine yerleştirin ![]() 1 çay bardağı su ekleyip güvecin kapağını kapatın ![]() Kısık ateşte balıklar pişene kadar pişirmeye devam edin ![]() Yanında limon ve dereotuyla servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Güveçte Balık |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Güveçte BalıkOf ya bu günde canım balık çekmişti :)
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
|