Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ara, güler, portreleri, ressam

Ara Güler - Ressam Portreleri

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eskiden portre ressamları vardı Onlara “porte ressamı” denirdi Ara’ya da, bundan yola çıkarak “portre fotoğrafçısı” diyebilir miyiz?
Bence, evet
Onun, “insan manzaraları”nın tümü, zaten tek ya da toplu portrelerden oluşmuyor mu?
Ara’nın objektifinin gördüğünü nedense bizlerin gözleri görmüyor (Bunu kendimden biliyorum: Hiçbir zaman Ara’nın fotoğrafındaki gibi görmedim yüzümü)
Bir kadraj, bir ışık sorunu değil bu Ne sorunu olduğunu bilmiyorum Sanatın ne olduğunu bilmediğim gibi
Sanatçı portrelerinin Ara’nın yaşamında (fotoğrafçılık yaşamında demiyorum, çünkü onun başka yaşamı yok) ayrı bir yeri var
Çok erken yaşlarda, şairlere, yazarlara, ressamlara özel bir ilgi duymuş Ara Nerde bir sanatçı çıksa karşısına, “dur bir fotoğrafını çekeyim” demiş olmalı
Şair, yazar, ressam, müzikçi, oyuncu… Picasso’dan Dali’ye, Nâzım’dan Orhan Veli’ye yerli yabancı yüzlerce yüz
O bir kibrit alevinin aydınlattığı Orhan Veli portresini gözünüzün önüne getirin Ya da Burgaz’da balıkçısıyla sarmaş-dolaş Sait Faik’inkini Ya da, karşısındaki koltukta oturan Güzin’e değil, elindeki Güzin’in fotoğrafına bakan Abidin Dino’nunkini
Sait Faik ustamız ne diyordu:
“Bir insanı sevmekle başlar her şey” Ara’nın sanatının da, yaşamının da özetidir bu
XX Yüzyılın 20 Modern Türk Sanatçısı sergisi için, her zamanki cömertliğiyle bizler için açtığı arşivinden gelen bu fotoğraflar, sergide 20 sanatçının yapıtlarına eşlik ediyor
Ara, yarım yüzyıl boyunca “resmetti” onların yüzlerini
Bu kitap da bizden Ara’ya armağan olsun
FERİT EDGÜ

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 11092012
22,00 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com