Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
123, dünyamız’ın, sanat, sayısı

Sanat Dünyamız’ın 123. sayısı

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sanat Dünyamız’ın 123. sayısı

Sanat Dünyamız’ın 123 sayısı

İstiklâl Caddesi’ndeki Arter’in üç katı 21 Ağustos 2011’e kadar Patricia Piccinini’nin “Beni Bağrına Bas” sergisine ayrıldı Kazuo Ishıguro’nun Beni Asla Bırakma adlı romanındaki duyarlılıkları, kaygıları paylaşan, evrensel meselelere duyguyla ve akılla yaklaşan sanatçının sergisini İlkay Baliç değerlendirdi

Deniz Gül’ün “5 Kişilik Bufet” adlı yerleştirmesi de Arter’de yer alıyor Emre Baykal küratörlüğünde gerçekleşen bu sergiyi öğretim görevlisi İbrahim Cansızoğlu şiir-ses-eser bağlamında inceledi

Deneme yazarı Uğur Kökden Fransa’da Evian’daki Palais Lumiere’de yer alan “Daumier, Steinlen, Toulouse-Lautrec: Günlük Yaşam” sergisini gezdi ve o sahneye, sanatçılara ve dönemlerine ilişkin bir metin kaleme aldı

Sanat eleştirmeni Paul Buck kendi deneyiminden yola çıkarak scrapbook’u (Kupürler Albümü) anlattı

Borga Kantürk’ün üçüncü kişisel sergisi “Cafe Recordis” Tophane’deki Galeri Non’da izlendi Evrim Altuğ sanatçıyla söyleşti Aynı galerideki Nâzım Dikbaş sergisini de Nazlı Gürlek inceledi

Yazar Serdar Aydın sanatçı Mark Rothko’nun (1903-1970) duruşunu, dönemini anlattı

Akbank Sanat’ta izlenen “Sürekli Çeşitlenmeler” sergisinin sanatçıları Füsun Onur; Ayşe Erkmen ve Seza Paker’di Sanat Dünyamız serginin küratörü Ali Akay’la yazılı bir görüşme gerçekleştirdi

Sanat tarihi, eserler kadar sanat kuramlarıyla yazılmakta Meselelerle alakaları çözülmüş, dili geliş(tiril)miş sanatın etkisi eserlerin öncesinde ve sonrasında yapılanlara bağlı Açık Masa bu konuya yönelik bir oluşum Sanatçı Mürüvvet Türkyılmaz iştirak kavramı üzerinden Açık Masa’nın nedenini, çalışmalarını anlattı

Evrim Altuğ, Outlet Istanbul’un kurucusu Azra Tüzünoğlu ile galerinin Eylül’de açılacak yeni mekânında söyleşi yaptı

Sanat tarihçisi/küratör Necmi Sönmez Brooklyn’de “Gerçeğin Ardında” başlıklı bir sergi kurdu Bard College öğrencisi Abigail Guyton sergiyi gezdi ve yorumladı

İstanbul Modern’de Paolo Colombo ve Levent Çalıkoğlu küratörlüğünde 21 sanatçının katılımıyla açılan “Kayıp Cennet” sergisi “Doğa ve Teknoloji Arasında Hayat” başlıklı yazının konusu oldu

Tüpraş’ın önderliğinde hazırlanan Uygarlıklar Dizisi kültür miraslarına eklemlenecek bir çalışma Sanat tarihçisi Şennur Şentürk değerlendirdi

Münir Göle’nin Quipu fotoğrafları üzerine “Düğümler, Acı Süs” başlıklı
metni 2011 yılı Memet Fuat Deneme Öödülü’nü kazanan Faruk Duman kaleme aldı

İki ayda bir yayımlanan derginin karma yazılardan oluşan bu sayısının ardından tek temalı sayısı Eylül’de yayımlanacak

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 11092012
10,54 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com