Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlam, anlatım, sinemada

Sinemada Anlam ve Anlatım

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

“Anlam nedir Anlam kavramının tanımı ya da açıklaması nasıl yapılabilir Sinematografik açıdan anlam incelemesi nerede başlar nerede biter Bütün bu ve benzeri soruların yanıtlarını verebilmek gerçekte oldukça güç bir iştir Çünkü bunun için felsefe din toplum kültür dilbilim anlambilim tarihi konusundaki çalışmaları bilmek ve sentezlemiş olmak gerekir Ancak bu düzeyde bile olsa yine verilebilecek bir ilk yanıt vardır Eğer kültür insanın deliliğini kontrol etme sanatıysa düşünüp konuşmaya ve yazmaya başlandığından bugüne insanın ‘anlam yaratma ve üretmekten başka bir şey yapmadığı söylenebilir Çünkü dinler ve inançlar yasalar ve kurumlar gelenek ve göreneklerin tümünün kökeninde ‘anlam sorunu yatmaktadır Tüm mitolojilerin amacı evrende yapayalnız olduğunu düşünen insanı rahatlatıp çıldırmasını engellemek ve ölüme aynı zamanda kaderine boyun eğerek yaşamını sürdürmesini sağlamaktır
Sinemada Anlam ve Anlatım psikolojik ya da simgesel bir anlam taşıyıcısı ya da aktarıcısı diyebileceğimiz sinema ile anlam ve anlatım ilişkilerini çok boyutlu ve birçok farklı yönden ele almaktadır Genel olarak sınırlandırılmaya çalışılan anlam ve anlatımın sinemanın imkanlarıyla nasıl sonsuz sayıda anlam ve anlatım biçimine dönüşebildiğini ayrıntılı biçimde ortaya koyar Zihniyet Sanatsal Anlatım ve Sinema ilişkileri Britanya Hastanesi ve Faize Hücum filmlerinin örneklendirilmesiyle ele alınan filmsel anlatım süreçleri ve Türk Sinemasında Anlam Sorunlarının ele alındığı üç ana bölümden oluşmaktadır

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 11092012
7,50 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com