Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1978, 1997, diplomasisinde, irak, türk

Türk Diplomasisinde Irak (1978 - 1997)

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tarihi gelişmeler, nazik dengesizlik dengesinin bozulmasının
Ortadoğu’yu derin krizlerin içine sürüklediğini göstermiştir Irak’taki son gelişmeler bu olgunun ilginç bir örneğini oluşturmaktadır
Sencer Asena

Türkiye’ye yönelik olarak daima olumlu yaklaşımlar içindeydiler Türkiye’ye gitmek, Türkiye ile ilişkileri çeşitlendirmek isterlerdi Türk müziği, Türk kültürü Kürtlerin pek kaçtıkları bir şey olmamıştır, halk olarak Kürtlerden bahsediyorum
Nüzhet Kandemir

1990 Mart ayında Bakanlığa bir telgraf çekmiştim Telgrafın içeriğinde Saddam’ın sıkıntı içinde olduğunu, maddi açıdan, mali açıdan büyük bir çıkmaza doğru gittiğini, muhtemeldir ki bu kaygan zeminde Kuveyt’i istila hareketine girişebileceğini belirtmiştim
Sönmez Köksal

İçeriye dert anlatmak bazen dışarıya anlatmaktan zor olabiliyor Klişeler var bu konuda Katılaşmış birtakım önyargılar var Kendi korkularımızın esiri olmuş vaziyetteyiz
Necati Utkan

Bugünkü koşullarda Irak’ın geleceğini belirleme yönünden Amerika’nın
büyük rolü olacak Amerika da zaten orada kalacak Yani Amerika artık
görülebilir bir gelecek itibariyle Türkiye’nin komşusu olmaya devam edecek
Sadi Çalışlar

1978-1997… 20 yıllık bu zaman diliminin tamamına yakınını savaş, kıtlık, açlık,
ambargo, yakın tarihin gördüğü en yoğun hava bombardımanları içinde geçiren ve sonunda, 2003’te fiilen işgal edilen, parçalanma noktasına gelen bir ülke: Irak…
Uzun bir ortak tarihi de paylaştığımız bu sınır komşumuzun yaşadığı “ateşten yıllar”da orada her türlü güçlüğe göğüs gererek görev yapan büyükelçilerimizin
deneyimleri, Irak ve Kuzey Irak meselelerinin Türkiye açısından da can alıcı
bir hale geldiği şu günlerde ayrı bir önem taşıyor
Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinden Gül İnanç’ın 1978-1997 arasında Irak’ta görev yapmış büyükelçilerimiz, Sencer Asena, Nüzhet Kandemir, Sönmez Köksal, Necati Utkan ve Sadi Çalışlar ile yaptığı bir dizi mülakattan oluşan
bu kitap, Irak, Kuzey Irak, Kürtler, Türkmenler, savaş, terör ve genelde
Ortadoğu politikaları hakkında bir dizi soruyu ve yanıtı tartışmaya açıyor

Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
  • Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır

Piyasa Fiyatı - 10092012
11,01 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com