09-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkiye’de Eğitim Ve Öteki Türkler
Türkiye’de Eğitim Ve Öteki Türkler
Bu çalışma “iki taraf” üzerine kurulmuştur: 1) öteki, 2) eğitim bağlamında bir grup vatandaşını bütün “bizdenleştirme” ve Türkleştirme çabalarına karşın dışlayıcı söylem ve eylemleriyle ötekileştiren devlet ya da egemen ideoloji Bir devlet ya da daha dar bir topluluk içinde ötekinin yaratılmasında birçok etkenin rol oynadığı bilinmektedir Çalışmada “milli eğitim” araştırma konusu yapıldığında ve eğitim faaliyetinin yürütülmesinde de doğrudan devletin ve devletin resmi politikasının/ideolojisinin, bu politikayı/ideolojiyi hayata geçiren kurumların sorumlu olmasından dolayı, devlet, “ötekileştiren faktör” olarak da ele alınmaktadır Türkiye’de ve uluslar arası siyasete azınlık olarak kabul edilen Rum, Ermeni, Yahudi, Gayrimüslim azınlıklarla, Türkiye için Cumhuriyet’in ilanından bu yana bir sorun teşkil eden Kürtler ve Türkiye’de önemli bir nüfusa sahip olan fakat milli eğitimde ve diğer kamusal alanda temsil edilmeyen ve neredeyse resmi olarak yok sayılan Aleviler esas alınmıştır Bu, Türkiye’de öteki kategorisinde değerlendirilecek başka grupların yok olduğu anlamına gelmemektedir Ancak burada anılan gruplar hem sayısal, hem kültürel, hem de siyasal olarak bu çalışmada yer verilmeyen gruplara göre gündemi daha çok işgal ede gelmiş olduklarından özellikle bu unsurlar üzerinde durulmaktadır
Ürünün Resimleri:

Ürün Özellikleri :
- Garanti Açıklama : KKTC ve Yurtdışına satılan ürünlerde ilgili marka ve ülkelerin uluslararası garanti koşulları geçerlidir, bu koşulları araştırmak müşterilerimizin sorumluluğundadır
Piyasa Fiyatı - 10 09 2012
22,87 TL
|
|
|